nega-lepota

Ako ste oduvek maštali da budete lepi i negovani kao brazilske žene, otkrićemo vam tajnu. Lepota na brazilski način nije samo delo prirode već i čuvenih tretmana i intervencija kojima žene s ovog podneblja rado pribegavaju.

Brazil je poznat i po tome što se tamo nalaze neki od najboljih stručnjaka iz oblasti lepote i ulepšavanja ženskog tela. U Rio De Ženeiru su neke od najboljih klinika za estetsku hirurgiju, pa nije ni čudno što su širom sveta poznati tretmani i intervencije sa pridevom “brazilski” u svom imenu. Od podizanja očnih kapaka i uklanjanja podočnjaka na licu do nekih radikalnijih anti-age tretmana na telu, žene Brazila izgledaju u svakom trenutku sveže i negovano.

Predstavljamo vam najdelotvornije i najuspešnije kozmetičke postupke i preparate zbog kojih ćete se i vi osećati zavodljivo i lepo poput Brazilki. Pročitajte.

duga-kosa-prava

Brazilsko ispravljanje kose

Jedan od veoma popularnih tretmana kose kod nas zove se brazilsko ispravljanje ili keratinski tretman kose. Ova metoda, inače veoma popularna kod nas, dobila je naziv po tome što je prvo u Brazilu počela da bude aktuelna, budući da su ljudi tamo pretežno kovrdžave kose.

Kako uvek tražimo ono što nemamo, onda nije ni čudno što je ova terapija počela prvo da se sprovodi na onim mestima Zemljine kugle gde je to bilo najpotrebnije. Podrazumeva nekoliko faza pranja, u kojoj je glavna ona kada se na kosu nanese rastvor proteina i aminokiselina. Onda kosa detaljno osuši i pramen po pramen ispegla, a onda se taj keratin ponovo ispere sa kose pa se kosa ponovo isfenira.

Ovaj popularni tretman radi se isključivo u salonu, mada postoji i verzija za kućni keratinski tretman koji možete sprovesti u svom kupatilu. Naravno, manje je efikasan od onog koji se obavlja kiselinama.

Brazilska mederoterapija

Tretman koji je prirastao za srce mnogim damama i koji je sve popularniji, zove se brazilska maderoterapija. To je masaža specijalnim drvenim zvonima ili brazilska vakum masaža celulita koja je izuzetno efikasna.

Obavlja se drvenim vakum čašama različite veličine, koje su sve specijalno napravljene baš u ovu svrhu i kojima se izvlači koža, a sa njom i toksini napolje. Pošto je masaža, radi se posebnim uljima za tretiranje celulita. Može biti veoma prijatna, ali ponekad i bolna. Kažu da ne bi trebalo previše da boli, niti da ostavlja modrice. U tom slučaju potražite drugog masera.

Brazilska maderoterapija služi za aktiviranje ćelija kože kako bi se toksini izbacili napolje, a masnoće razbile i sa toksinima, izlučivanjem, izašle napolje. Ovo je trenutno jedna od najdelotvornijih metoda protiv celulita, ali se mora kombinovati sa kremama i losionima. Takođe se mora ispijati puno vode u ovom slučaju.

Dobila je naziv brazilska zato što su žene iz tih krajeva poznate po tome da je njihovo telo veoma lepo oblikovano. Još poznatije su po pozamašnim oblinama, koje sa ponosom i stilom nose. Zato se ovakvi vidovi rada na telu opet povezuju sa ženama iz Južne Amerike.

Brazilska metoda uvećanja zadnjice

Već smo pomenuli obline i da su po tome Brazilke poznate. Onda ne čudi što se po njima zove i jedna hirurška intervencija, kada se zadnjica povećava različitim sredstvima.

Hirurški zahvat koji se zove i gluteoplastika radi se onda kada su sve druge metode iscrpljene i nisu dale odgovarajuće rezultate u oblikovanju ovog veoma važnog dela tela za žene. Ova operacija se može uraditi uz pomoć implantata, filera ili transferom masti.

Pretpostavljate da odabir zavisi pre svega od toga kakvo je ženino stanje i šta se želi postići. Ako ima viška masti na telu, ali ona nije adekvatno raspoređena, odnosno, nema je na zadnjici, onda je najbolje da se ona uzme upravo sa viškova iz tela. Mast može biti i autologna, što znači da su izvori neki drugi. Masti se prečišćavaju i injektiraju u gluteuse.

Takozvani BBL (Brazilian butt lift) se implantima ili filerima radi slično onako kako se njime popunjavaju grudi. Postoje skriveni rezovi koji neće ometati svakodnevne aktivnosti. Implanti su trajno rešenje, dok fileri nisu. Traju ograničeno, uglavnom do jedne godine.

Ovakve se intervencije preporučuju onima koji imaju ozbiljnih problema sa samopouzdanjem samo zbog oblika i veličine zadnjice.

Brazilsko tetoviranje strija

Možda niste pobornik tetoviranja, ali brazilsko tetoviranje strija to i ne zahteva od vas. Kao i problem sa celulitom, tako i problemi sa strijama mogu predstavljati veoma ozbiljan problem za žene, naročito posle nekoliko trudnoća.

Znamo da one nisu tako lako uklonive, pa onda pribegavamo različitim sredstvima. Jedna od njih je tetoviranje. Verovatno ste pomislili na šarenilo boja, na različite oblike, slova… Ne, nije tako.

Ova vrsta tetoviranja praktikuje se u boji vaše kože. Sada ste verovatno shvatili. Tetovaža je takva da neko stručan odabere koja je nijansa vaše kože i tetovira te, uglavnom bele strijice, koje se nalaze na vašoj koži.

Da, tetoviranje se radi iglom. Još jedan od problema koji vas može pokolebati. I ne samo to, samo tetoviranje nije za one koji imaju mnogo strija, imaju osetljivu kožu i nisu sigurni da li će još rađati. U tom slučaju bi se stvari mogle zakomplikovati, pa da ne bude sve baš kako treba.

Pitanje je zašto ova vrsta prikrivanja strija nosi baš brazilsko ime. Pošto su varijante šaranja tela kanom zastupljene kod istočnjačkih naroda, ali i u južnoameričkim zemljama, onda je moguće da i ova vrsta tetovaže koja prikriva nesavršenosti zbog toga nosi njihovo ime.

Brazilska depilacija

Za nju ste sigurno čuli, a da li ste dovoljno hrabri da je isprobate?! Brazilska depilacija se zove tako zbog brazilskog bikinija koji je toliko oskudan, da više otkriva nego što pokriva. Za takvu vrstu izazova, potrebno je da intimna regija bude savršeno negovana i izdepilirana. Tako se ustalio naziv brazilska depilacija, čak i kada ona ne podrazumeva nošenje bikinija.

Dok kod drugih vrsta depilacija ostaje nešto dlaka, makar iz fazona, brazilska podrazumeva skidanje svih malja oko intimnih delova. Tamo ne ostaje ništa i takva se situacija održava do druge depilacije.

Kod osetljive kože potrebna je ozbiljna priprema i hidratacija kože, kako se ne bi dogodilo da taj predeo odreaguje upalom. Takođe, dlake ne smeju biti mnogo dugačke jer će depilacija mnogo boleti.

Ona nije za svakoga, a razloga je nekoliko. Jedan od važnijih je što se pred kozmetičarkom morate skinuti skroz. Po pravilu je praktikuju hrabrije devojke.

nega-lica-lepota-ogledalo-žena

Hrabrost jedne Brazilke

Shvatili ste iz ovoga da je lepota na brazilski način namenjena smelim i hrabrim ženama, koje su senzualne, zavodljive i ženstvene, žive vatre, kao i same Brazilke. Potrebna je i hrabrost da se sa njima poistovetimo. Zato ovaj način negovanja i lepote nije baš za svaku od nas, namenjena je onima koje svojim senzibilitetom mogu to da iznesu.