mrsavljenje-na-prirodan-nacin

Iako na samom početku izgleda da je ovo nemoguća misija bez previše odricanja, menjanja života iz korena i korišćenje raznih suplemenata pa i hiruških intervencija, gubitak kilograma može biti mnogo lakši.

Prirodno gubljenje kilograma u velikoj meri je zastupljeno danas, s obzirom na to da ne šteti našem organizmu, svaka osoba može normalno da funkcioniše – bez dodatnih ograničenja, a što je jako bitno kilogrami se ne vraćaju i ne narušava se zdravlje osoba koja je rešila da ih se reši.

Planovi ishrane, tablete za skidanje kilograma, treninzi – da li je sve to neophodno?

Svi ste čuli za farmaceutsku mafiju, a da li ste čuli za novokomponovanu industriju za mršavljenje? Tu vam je glavni primat takozvana fitnes industrija koja uspešno prodaje pogrešne informacije, takozvane planove ishrana, tablete za skidanje masti – sagorevači masti, specifične treninge „koji su krojeni samo za vas“ i slično.

S tim u vezi dolazimo do zaključka da se mršavljenje tretira kao neka mistična stvar o kojoj znaju samo „eksperti“ i razni „Fitnes doktori“ od kojih većina njih želi samo brzo da zaradi.

Mnogo je lakše izgubiti kilograme nego što možete čuti u raznim live uključenjima fitnes trenera na Instagramu ili čitajući njihove knjige i slušajući njihove papreno skupe savete.

Kalorijski deficit kako funkcioniše?

Ovaj termin je sve popularniji danas, ne samo u svetu nego i kod nas. Njegov princip je poprilično jednostavan. Kada konzumirate hrani i piće telo će to koristiti da obezbedi energiju za njegove dnevne aktivnosti. Međutim, ukoliko konzumirate više energije nego što vaše telo može da sagori – višak kilograma će se skladištiti kao masnoća i onda se vi gojite.

Sa druge strane, ukoliko jedete manje od onoga što sagorevate, telo će u tom slučaju uzeti masnoću za energiju. E ovo znači da ste vi u takozvanom kalorijskom deficitu. On se postiže tako što ćete smanjiti unos kalorija ili većom potrošnjom kalorija – tu mislimo pre svega na vežbanje, kardio program naročito koji može da sagori veliku količinu kalorija. Treći način da budete u deficitu jeste onaj najboljim, a to je kombinacija oba ova navedena načina i tu sigurno gubite kilograme.

Da li je metabolizam kriv za višak kilograma?

Studija koja je nedavno rađena kaže da ne možemo po svaku cenu kriviti metabolizam za dobijene kilograme, što znači da smo jedino i samo mi odgovorni za višak kilograma. Istraživanje o kojem govorimo pokazuje da je na osnovu analize 6.400 ljudi starosti od osam dana pa do 95 godina otkrilo da metabolizam ostaje skoro isti tokom života svakog odraslog čoveka, umesto da se usporava – kao što se i dan danas veruje.

Zbog toga preuzmite stvar u svoje ruke, i spremite se da već danas promenite način života, da se okrenete prirodi i zdravim uslovima kako biste ne samo izgubili kilograme već i rešili mnogobrojne zdravstvene probleme.

Nema odlaganja – jer kao što svi znamo da nam dan počinje ujutru, put za mršavljenje može krenuti odmah, tačnije još danas.

Da li gubljenje kilograma znači i gladovanje?

Ne i ni po koju cenu jer ćete time dodatno narušiti svoje zdravstveno stanje koje je već narušeno usled viška kilograma koji imate.
Ukoliko se odlučite za mršavljenje znajte da ćete time povećati i vaše samopouzdanje ali i učiniti još jedan korak da ostanete zdravi a time i da duže živite.

Bitni saveti za skidanje kilograma

Na samom početku, ujutru potrudite se da koristite malo tople vode sa limunovim sokom. Na ovaj način ćete prirodno pojačati svoj metabolizam, što vam omogućava i da brže gubite na težini.

Iako vam zvuči suludo, trudite se da jedete najmanje pet puta dnevno. Ne obazirite se na činjenicu da ukoliko jedete manje obroka dnevno, da će vam upravo to omogućiti da izgubite kilograme. To je pogrešno razmišljanje, jer ukoliko jedete male porcije tokom dana – na daj način vašem telu pomažete da uzme dobre hranljive sastojke iz hrane i samim tim da odbaci loše.

Trik koji je još jedan bitan prilikom skidanja kilograma na prirodan način, jeste i taj da pijete puno vode svaki dan. Ukoliko vam se ne sviđa ukus obične vode, možete iscediti limunov sok ili još bolje koristiti čaj.

Čaj za mršavljenje vam može omogućiti optimalan dnevni unos tečnosti koji je potreban za funkcionisanje vašeg organizma, ali i održati vas zdravim ujednom vam i pomoći u vašem cilju da skinete kilograme.

Za kraj još jedan savet jeste i taj da smanjite ugljenehidrate. Oni su potrebni vašem telu kao vid energije koja vas pokreće, ali samo su oni dobri – što znači da čokolada ili hamburger nisu dobri. Masi iz ove hrane mogu da se zalepe za vaše telo, a da pritom ih vaš organizam ne koristi kao energiju za funkcionisanje. Sve se to skuplja u slojevima, pa ćete videti i kako se održava na vašu težinu.