Vitamin E je veoma moćan antioksidans koji blagotvorno deluje na zdravlje kose. Ulje s vitaminom E ne samo da će sprečiti opadanje kose, nego će takođe ubrzati rast i čuvati zdravlje vaše kose.

Osim što ubrzava cirkulaciju temena, ulje vitamina E poboljšava teksturu i kvalitet kose.

Kako vitamin E deluje na kosu?

Ovaj moćni antioksidans je veoma bitan za negu korena kose. Vitamin E je nerastvorljiv u vodi, ali topiv u mastima, te treba biti oprezan kod doziranja. Prekomerna doza ovog vitamina može imati negativne posledice. Preporučena dnevna doza vitamina E je 15mg za odrasle osobe. Vitamin E sadrži antioksidanse i svojstva koja čuvaju zdravlje kose. Za negu kose, stručnjaci savetuju ulje sa vitaminom E koje se može koristiti površinski ili unositi putem hrane. Ovo ulje ubrzava cirkulaciju temena, poboljšava teksturu i kvalitet kose.

Kako ulje vitamina E deluje na kosu?

Ovo ulje je potpuno prirodno i nema negativan uticaj na kosu, te se može ostaviti i preko noći da deluje. Ulje vitamina E prodire duboko u kožu i podstiče zdrav rast kose. U nastavku teksta vam predstavljamo koje su još prednosti ovog ulja:

  • Stimuliše rast kose

Redovnim masiranjem glave sa ovim uljem poboljšava se cirkulacija, ubrzava rast, te jača imuni sistem. Takođe, konzumiranjem suplemenata sa vitaminom E poboljšava se rast kose.

  • Čini kosu sjajnijom

Redovnim masiranjem kože glave počevši od korena pa niz dlaku uljem sa vitaminom E, hranite kosu i povećava se proizvodnja sebuma koji kosi daje sjaj.

  • Regeneriše oštećene krajeve

Ukoliko utrljate ulje sa vitaminom E na kosu i ostavite preko noći da deluje pomažete oporavak oštećenih vlasi i krajeva kose. Za još bolje efekte, savetuje se korišćenje i balzama sa vitaminom E.

Top-savet!

Za brži oporavak oštećenih  vlasi, vitamin E možete direktno naneti na kosu. Na ovaj način, obezbeđujete oštećenoj kosi intenzivno dubinsko čišćenje!

Vitamin E ulje za kožu

Kontroliše znake starenja. Primenjivanje vitamina E na vašu kožu pomoći će u proizvodnji elastina i kolagena da bi se održala elastičnost kože. Vitamin E se takođe može koristiti da se smanji pojava finih linija, bora i staračkih fleka, a antioksidantna svojstva ovog ulja će sprečiti pojavu novih linija na licu.

Rešava problem suve kože. Vitamin E štiti kožu od gubitka vlage, pa koža može da ostane glatka i zdrava. Takođe, ovo ulje može da se koristi za održavanje nivoa vlažnosti kože.

Leči manje opekotine od sunca. Korišćenje ulja sa vitaminom E na koži će omogućiti da ga koža lako apsorbuje u epiderm da bi se izlečila šteta na koži prouzrokovana UV zracima. Ovo ulje će pomoći da se ublaži bol i da se obezbedi zaštita od daljeg oštećenja kože.

Uklanja ožiljke. Vitamin E može se primeniti na ožiljke, opekotine, modrice ili u slučaju drugih oštećenja kože da bi pomogao u njenom bržem oporavku. Ožiljci će nestati u roku od nekoliko meseci kada oštećene ćelije izumru i budu zamenjene zdravijim ćelijama.

Sprečava nastanak strija. Slično lečenju ožiljaka, ulje sa vitaminom E može da se namaže na strije da ublaži svrab koji može da nastane na ovim delovima. Oni koji imaju strije mogu da koriste ulje sa vitaminom E koje će da vrati koži elastičnost i da pomogne da ožiljci od strija zarastu i nestanu.

Leči kožne bolesti. Mesta zahvaćena psorijazom mogu se izlečiti kada se na njih primenjuje ulje sa vitaminom E. Oni koji pate od ekcema takođe smatraju da antioksidanti u vitaminu E mogu da pomognu u otklanjanju svraba i da smanje upalu uzrokovanu ovim stanjem.

Čisti kožu. Vitamin E se može koristiti kao tonik i kao sredstvo za čišćenje lica. Mazanje ulja na lice kružnim pokretima pamučnom lopticom pomoći će da se uklone prljavština i nečistoća koje se nagomilavaju na koži tokom dana.