Čini se da se sve više žena, ali i muškaraca u današnje vreme trudi da održi mladalački izgled kože što duže. No, činjenica je da koliko god se trudili, starost ne mogu da izbegnu, odnosno zaustave, ali njihovo je da pokušaju.

Botoks za kosu i lice

Koristeći botoks za kosu i lice, mnogi su izgleda zaboravili da su u pitanju ipak hemijske supstance, koje pre ili kasnije pokažu svoje ne tako pozitivne efekte. Zato, pre nego što se odlučite za bilo koji od tretmana podmlađivanja bilo kože lica bilo kose, te uklanjanja bora botoksom, dobro se posavetujte sa osobama koje su stručne u toj oblasti.

Naime, efekat koji ima botoks za kosu i lice definitivno izgleda sjajno, ali to ne traje do veka. Vrlo često se događa, recimo da po prestanku korišćenja proizvoda na bazi keratina, koji važe kao ekvivalent botoksu za lice, kosa izgubi na kvalitetu i postane iskrzana i beživotna. Zato je važno da svakako poslušate savet frizera da li je uopšte vašoj kosi potreban ovaj tretman i da razmislite šta biste drugo mogli da učinite kako bi vaša kosa povratila sjaj. Ukoliko se i odlučite za korišćenje botoksa za kosu, onda vodite računa da ne preterate, jer je poznato da preparati na bazi keratina imaju prilično kratko dejstvo, pa je potrebno ponavljati tretmane. što vremenom u velikoj meri slabi kvalitet vlasi.

botox za kosu i lice

Botoks za lice takođe nema naročito dug efekat, pa se u slučaju korišćenja savetuje pratiti sva uputstva lekara koji je zadužen za izvođenje tretmana.

Botoks upotreba

Iako je upotreba botoksa postala pravi hit u svetu, treba imati na umu da njegov efekat ne može trajati zauvek, te da nije u pitanju nikakva čudotvorna supstanca.
Bez obzira da li se upotreba botoksa odnosi na lice ili kosu, obavezno je da te tretmane rade osobe koje su stručne u toj oblasti, odnosno kvalifikovani frizeri i plastični hirurzi.

Botox za kosu

Iako se često pominje i botoks za kosu u pitanju je zapravo tretman koji podrazumeva nanošenje specijalne supstance nazvane keratin, odnosno korišćenje proizvoda na bazi keratina za kosu, koji prema rezultatima istraživanja imaju izuzetno povoljan učinak na kosu. Međutim, treba biti ipak obazriv prilikom njihovog korišćenja, jer ovaj vlaknasti protein ipak nije čudotvoran. Neretko se događa da kosa izgubi značajno na kvalitetu po prestanku korišćenja ovih preparata, pa ovakvim tretmanima treba pristupati vrlo bazrivo.
Pored toga što kosi daje volumen i zdrav izgled, smatra se da botox za kosu poboljšava kvalitet dlake, čineći je debljom. Posebno se preporučuje pripadnicama lepšeg pola koje često feniraju ili ravnaju kosu.

Botoks za kosu postupak

Sam postupak primene botoksa za kosu nije komplikovan, međutim svakako se preporučuje da botoks za kosu, odnosno preparate na bazi keratina isključivo sprovodi frizer.
Međutim, velika je mana korišćenja ovih preparata to što imaju prilično kratko dejstvo, a koliko će trajati njihov efekat zavisi od mnogo faktora, a najpre od toga koliko često perete kosu, kao i od kvaliteta same kose.

U većini slučajeva se postupak sastoji od nanošenja određenog preparata na kosu, odnosno seruma ili maski na bazi keratina. Nakon određenog vremena koje je potrebno da preparat deluje, kosa se pere na uobičajen način, a vrlo je važno da se preporučuje sušiti je pomoću specijalne infracrvene pegle za kosu, koju obično koriste frizeri, jer se na taj način keratin iz seruma ili maske mnogo bolje vezuje za vlas i više prodire u nju, što sve zajedno utiče i na dužinu trajanja efekta koji botoks za kosu ima.

Povezano>>>  Kako i da li koristiti botox za kosu

Botoks za lice

Botoks za lice podrazumeva specijalan hirruški tretman ubrizgavanja injekcija sa supstancom Botulinum toksinum u određene tačke na licu. Sasvim je jasno da se ovaj tretman isključivo sprovodi od strane hirurga specijalizovanog u oblasti plastične hirurgije.
Smatra se da ovaj tretman poboljšava ukupan izgled lica, dajući mu svežinu i mladalački sjaj.

Slično>>> Aspirin za lice ? Da probajte ove 4 maske

Botoks za bore

Iako se koristi i uopšteno za zatezanje lica, odnosno održavanja mladalačkog izgleda, osnovna svrha njegove upotrebe se odnosni na bore. Naime, kada se ubrizga ovaj neurotoksin u određene tačke na licu on praktično blokira, to jest sprečava proces kontrakcije mišića u tom delu, te se na taj način zaustavlja nastanak novih bora, barem na neko vreme.
Postoji i specijalan botoks za bore u vidu koktel injekcije, u kojoj između ostalih ima i vitamina A, C i E, te hijaluronske kiseline, bakra i cinka, za koje se smatra da imaju mnogo bolji efekat nego čist botoks za bore.

Saznajte više>>> Kako ukloniti bore prirodnim putem