botoks za kosuKosa se često ponaša poput drveta. Jednog dana je zdrava i sjajna, a sledećeg suva i praktično moli za pomoć. Ovakve „faze“ nisu retke i ako se često javljaju znači da bi trebalo da posvetite svojoj kosi više pažnje i nege. Botoks za kosu je pravo rešenje.
Godine četkanja, farbanja, uvijanja, ispravljanja i feniranja kose sigurno ostavljaju traga na kosi i često redovno održavanje i korišćenje hranljivih maski nije dovoljno za potpun oporavak i zdrav izgled kose.
Botoks za kosu je novi tretman koji može „vratiti sat unazad“ i potpuno regenerisati Vašu kosu. Zove se botoks jer poput botoksa omekšava i hrani isušenu kosu, a naučnici tvrde da su napravili određenu formula koja očigledno „popunjava rupe“ tako što hrani i omekšava isušenu i oštećenu kosu.
Kako starimo, naša kosa proizvodi sve manje keratina, vitalnog proteina za zdravu kosu. Nakon mnogo godina zapuštanja kose, izlaganja suncu, farbanja i feniranja, kosa postaje „umorna“ i deluje „mrtvo“. Kosa zahteva podjednako brižljivu negu kao i koža ili nokti. Frizerima je obično cilj da naprave lepu frizuru i ulepšaju kosu što polako dovodi do toga da dlaka dehidrira, postaje lomljivija ili čak počne da opada.

Šta je botoks za kosu?

Preparat koji oporavlja oštećenu i slabu kosu snažnom koncentracijom aktivnih hranljivih sastojaka, uključujući riblje ulje, vitamin B5, kompleks vitamina E i kolagen. Sve to je garancije da ćete već nakon prvog tretmana primetiti da Vam je kosa „nahranjena“, mekša i oporavljena, sjajna i bez ukovrdžanih rascvetalih krajeva. Ovaj preparat zaista može da popravi rascvetale krajeve.

 

Zašto koristiti botoks za kosu?

– Za razliku od keratinskih preparata koji uglavnom sadrže i formaldehid, botoks za kosu ne sadrži nikakve štetne hemikalije. Potpuno je bezbedan za upotrebu jbog kiselina koje imaju efekat poput pilinga; poboljšava i stanje kože glave i uklanja perut i psorijazu ukoliko postoje.
– Za razliku od drugih tretmana, ovaj proizvod kosu čini ravnom i svilenkastom, bez obzira na to koliko je pre tretmana bila suva i krta. Sadrži mnoštvo jakih hranljivih sastojaka koji prodiru u dlaku i oporavljaju je i spolja i iznutra.
– Za razliku od većine keratinskih tretmana, botoks nikada neće oštetiti ili oslabiti kosu, što je sa keratinskim tretmanima čest slučaj. Ponekad su previše jaki i sadrže previše proteina koji deluju kontraproduktivno na stanje i izgled kose.
– Botoks za kosu takođe povoljno deluje i na kožu glave i sprečava opadanje kose.
Kome se najviše preporučuje?
Ženama sa beživotnom i/ili oštećenom kosom, posebno onima kojima su krajevi jako oštećeni. Ovaj tretman im može povratiti zdrav izgled kose. Posebno je dobra za one sa veoma dugom kosom koja je podložnija ispucalim krajevima, kao i onima koji se često podvrgavaju tretmanima koji uključuju toplotu (sušenje pod haubom, feniranje, uvijanje figarom, farbanje).
Ko ne bi smeo da ga koristi?
Ovaj preparat nije preporučljiv trudnicama, kao ni bilo koji drugi preparat koji sadrži hemikalije.
Procedura sa botoksom za kosu
Ovaj tretman se koristi na čistoj kosi. Zato je prvi korak oprati kosu samo šamponom, bez korišćenja balzama. Zatim se kosa dobro raščešlja, kako ne bi ostalo umršenih krajeva. U celu kosu se utrljava preparat kako bi ga kosa što bolje upila. Kada se rasporedi po celoj kosi, drži se maksimalno 45 minuta. Zatim se opere, a kosa se ispira najmanje sedam minuta, kako bi se preparat potpuno uklonio.
Sušenje fenom je sledeći korak. Frizer bi trebao da suši kosu tako što fen drži vertikalno, kako bi kosa ostala što ravnija i kako se ne bi lomila. Kada se osuši, kosa je sjajna, mekana i zdravija. Za tretman je potrebno koristiti poseban šampon i balzam koji idu uz bodoks da bi se postigao maksimalan rezultat i da bi tretman što duže zadržao efekat.
Rezultati
– Neverovatno podlmađivanje kose – sastojci koji usporavaju starenje će Vašu kosu potpuno preobraziti.
– Tretman nije preskup i svako ga može priuštiti, a daje instant-rezultate. Idealan je za korištećnje pre odmora ili neke svečanosti gde zaista želite da zablistate.
Nakon samo jednog tretmana se primećuje značajna razlika i Vaša kosa će izgledati onako kako ste oduvek želeli.
Koliko često ga koristiti?
Pošto ovaj tretman ne sadrži nikakve štetne sastojke i već sledećeg dana se možete i farbati kao to želite, frizeri preporučuju da se ovaj tretman radi jednom u četiri meseca, posebno ako kosu tretirate hemijskim preparatima i redovno se fenirate. Ovaj preparat je odličan za oporavak kose isušene čestim farbanjem i feniranjem, jer kosi vraća sjaj i zdrav izgled