zutica lecenje

Žuticazutica lecenje
Simptomi žutice su žućkasta obojenost kože i sluzokože zbog prisustva bilirubina u krvi i tkivima, urin prljavobraon boje, jezik sa naslagama, opadanje apetita i opšte osećanje slabosti.
Zaštita i lečenje su mogući i prirodnim sredstvima.

Salate od voća i povrća treba da su zastupljene u jelovniku u većim količinama, a naročito šargarepa i špargla u raznim vidovima pripreme. Sok od limuna i jabukovo sirće pomažu kod žutice, te ih treba koristiti za prelivanje salata.

U trajanju od 4 dana treba jesti samo izrendanu crnu rotkvu sa ljuskom i krompir pire bez masnoće i soli. Kao zaštita od žutice korisno deluju 2-3 korena šargarepe i jela sa šparglom, ako se svakodnevno jedu.

Receptura za lečenje žutice
-U litar belog vina usuti 5 kašika osušenog i isitnjenog orahovog lišća, ostaviti da stoji 24 sata, procediti i piti po čašicu ujutru, natašte i uveče pre spavanja.
-U belo vino staviti 5 g suvog lišća leske i ostaviti da prenoći i ujutru, natašte, popiti čašicu tog vina. Terapija traje 12-15 dana.
-Sitno iseckani koren omana preliti sa 2 dl ključale vode, ostaviti poklopljeno 2 sata, procediti i piti po kašiku na svaka 2 sata.

-Od mešavine sačinjene od po 10 g lista matičnjaka, kamilice, nane i šišarki hmelja i korena odoljena uzeti 1 kašiku i preliti sa 2 dl ključale vode, ostaviti poklopljeno 3 sata, procediti, zasladiti medom i piti po potrebi.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *