skidanje dioptrije

Zdrav pogled oka, jasnoća slike i preglednost na bilo kojoj udaljenosti, osnovni su parametri zdravog vida, bez potreba za nošenjem sočiva ili naočara određene dioptrijske jačine. Kako ipak u određenim situacijama aktivnog rada na računaru, izloženosti određenoj svetlosti i uticajima, kao i prirodnim procesom starenja dolazi do oslabljenja vida, trajno rešenje problema može biti lasersko skidanje dioptrije.

Postoji mnogo korisnih i praktičnih razloga iz kojih je eliminisanje dioptrije upotrebom modernih uređaja kao što je laser, sjajan i dugotrajan način dobijanja boljeg vida, jasnije slike i osećaja rasterećenja bez pritiska, bola i vrtoglavice.

Lasersko uklanjanje dioptrije je inovativna i neinvazivna metoda

Lasersko skidanje dioptrije predstavlja savremen način rešavanja problema pojave i promene dioptrijske jačine, koji je uspešan u čak 97% slučajeva. Zahvaljujući upotrebi modernog lasera, direktno se uz snop svetlosti deluje na područje rožnjače, menja oblik i čisti prednji deo oka, kako bi svetlost i slika dopirala do zadnjeg dela organa vida.

Kao neinvazivna metoda, lasersko skidanje dioptrije ima nekoliko pojedinačnih tehnika i potpuno je bezbolan način eliminisanja dioptrije u današnjem vremenu. Postupak otklanjanja dioptrije laserom traje kratko, nema potrebe za oporavkom medicinskim zbrinjavanjem, već u kućnim uslovima, opušteno i relaksirano. Metoda je pogodna za otklanjanje problema kratkovidosti, dalekovidosti i zamagljenog vida, realizuje se uz lokalnu anesteziju u obliku kapljica.

Efikasnost u svakom smislu: pripreme, postupka i oporavka

Lasersko skidanje dioptrije ima veliki niz prednosti, a radi se o efikasnom načinu koji ne zahteva detaljnu pripremu, osim razgovora sa oftalmologom i profesionalnog pregleda, u cilju merenja rožnjače, provere postojećeg oslabljenja vida i širine zenice. Na osnovu konsultacija i izvršenih merenja, može se zakazati laserska intervencija ili niz dodatnih provera koje će prethoditi samom zahvatu.

Postupak traje veoma kratko, može se izvršiti otklanjanje dioptrije na oba oka u istom danu, bez bolničkog zadržavanja. Takođe, oporavak podrazumeva boravak u zatamnjenoj prostoriji ili nošenje naočara za sunce, uz pažljivo kretanje bez naprezanja pogleda. Za suvoću oka, mogu se prepisati adekvatne kapi, dok se savetuje izbegavanje noćne vožnje u prvom periodu nakon intervencije.

Za koga se preporučuje otklanjanje dioptrije laserom?

Postupak koji obuhvata efikasno lasersko skidanje dioptrije zasniva se na detaljnim analizama i proverama stanja pacijenata pre samog zahvata. Osobe za koje je pogodno realizovanje ove metode jesu sve punoletne osobe izuzev trudnica i dojilja, koje imaju problema sa vidom, širinu rožnjače oko 6 milimetra u tami, kao i zamagljenje pogleda.

Takođe, konkretni parametri koji potvrđuju probleme sa vidom koje će rešiti operacija laserom, jeste i dioptrija između minus 1 i minus 12 za kratkovidost, kao i nepromenljivost vidljivosti u poslednjih godinu dana. Pored toga, sve osobe koje ne žele više da nose naočare ili kontaktna sočiva, umorile su se od promena dioptrije i zone vidljivosti i jasnoće slike, mogu se konsultovati sa oftalmologom i realizovati zahvat skidanja dioptrije.

Lasersko skidanje dioptrije obuhvata skup raznovrsnih tehnika u kojima se efikasno otklanja problem sa vidom upotrebom inovativnih lasera, uz profesionalno osoblje i maksimalnu podršku za svaku potrebnu konsultaciju. Kao metod kojim se u kratkotrajnoj proceduri rešava problem oslabljenog vida, preporučuje se za dugoročno olakšanje i zadovoljstvo klijenata.