vodena bolest

Vodena bolest je oboljenje pri kome se nagomilava tečnost u potkožnom tkivu, trbušnoj duplji i drugim delovima tela. Ovo nije prava bolest ali je posledica i znak da je nešto loše u telu.
vodena bolest
Receptura za lečenje vodene bolesti
-Sveže isceđeni sok crnog luka piti tri puta dnevno u trajanju od nedelju dana.
-Celer i peršun treba jesti sirove, prethodno dobro oprane, što češće to bolje. Ren narendani treba što češće stavljati u salate, kao i naseckane vrhove sveže koprive.
-Sok od sveže isceđenog limuna malo zaslađen medom je preporučljiv, kao i čaj od maslačka.
-Mešavinu od 15 g bosiljka, 30 g maslačka preliti sa litrom ključale vode, kuvati na laganoj vatri dok 1/5 tečnosti ne ispari. Kada se ohladi piti na svaka 3 sata po vinsku čašicu čaja.
-U mešavinu od po pola litra vode i vina i kašike ruzmarina skuvati 3 sitno iseckane glavice crnog luka. Na svaki sat uzimati po kašiku ovog sirupa.
-U sezoni grožđa, na sat pre obroka, tri puta dnevno pojesti po 300 g zrelog i dobro opranog grožđa. Terapija traje 10 dana.
-U 7 dl belog vina staviti 300 g propasiranog crnog luka i 100 g meda i držati u zatvorenoj posudi na toplom oko 10 dana uz povremeno mućkanje. Piti 5 kašika vina pre doručka, ručka i večere. Terapija traje oko 10 dana.

Kupke za vodenu bolest
-U toplu upku usuti 6 kapi ulja od kima. Kim je inače stimulant i diuretik (povećava izlučivanje mokraće).
-U toplu vodu za kupanje usuti 3 kapi ulja od ruzmarina. Olakšanje nastupa već kroz 10 minuta.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *