Postoji mišljenje da velike grudi mogu vremenom da uzrokuju bol u ledjima i vratu a da li je to tačno mišljenja su podeljena….
velike grudi bolovi ledjima
Kod mnogih žena uticaj velikih grudi na bol u ledjima sam po sebi može da bude minimalan ali zajedno sa drugim faktorima može da daje svoj “doprinos”.
Ako imate nepravilno držanje ramena i kičme i slabe mišiće ledja usled fizičke neaktivnosti velike grudi mogu biti još jedan dodatak za pojavu bola.Neke žene su zbog ovog problema spremne čak i da se podvrgnu operaciji smanjenja grudi.Ali zapamtite da većina žena koje imaju bol u ledjima uopšte nema velike grudi i da s druge strane većina žena koje imaju velike grudi nema problema s bolovima u ledjima.Zato pre svega razmislite o vežbama za jačanje ramena i ledja i o promeni grudnjaka.

Smanjite pritisak grudi na vrat i ramena

Vežbajte
Probajte vežbe joge i pilates kako biste ojčali ramena i popravili držanje ,a time i umanjili bolove u vratu i ledjima.

Nosite odgovarajuće grudnjake
Neadekvatan grudnjak(onaj koji ne pruža potporu grudima i ledjima) može izazvati zatezanje trapezastog mišića koji povezuje vrat s ramenima.

Razmislite o operaciji
Ako vežbe i odgovarajući grudnjak ne donesu olakšanje i pomogli da se smanji bol u ledjima,operativna redukcija ledja mogla bi biti rešenje.Ipak za takav korak neophodno je da lekar konstatuje kako je hronični bol u vratu i ledjima opravdana indikacija za hirurški zahvat smanjenja grudi.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *