Uvećana prostata je česta pojava kod starijih muškaraca — preko 60 godina starosti i stvara poteškoće kod mokrenja i kod seksualnog čina…Prirodno lečenje biljem može mnogo da pomogne…

Kod uvećane prostate preporučuje se izbegavanje teško svarljive i začinjene i ljute hrane, hrane koja nadima i jakih alkoholnih pića, kao i suviše kafe.Dok traje lečenje prednost davati belom mesu umesto crvenog i masnog, i raznovrsnom kuvanom povrću. Preduzimati sve u ishrani kako bi stolica bila uredna.Tokom lečenja naročito su korisni: crni i beli luk, paradajz, rotkvice, jabuke, borovnice i orasi.

Uvećana prostata prirodno lečenje biljem

Uvećana prostata receptura za prirodno lečenje biljem i hranom
-Jesti po 300 g grožđa posle obroka u trajanju od 10 dana, a uz to piti šoljicu čaja od lista vinove loze.

-Pečene ili kuvane bundeve i tikve, kao i pržene koštice od bundeve i tikve jako su korisne.

-Mešavinu od 3 dobro isitnjene ili samlevene glavice crnog luka, kašike isitnjenih peteljki trešnje i kašike isitnjenog lista breze pre-liti sa pola litra ključalog crnog vina. Nakon stajanja od 3 sata ocediti i piti po šoljicu pre doručka, ručka i večere.

-Mešavinu od po 2 kašike isitnjenog lista kupine, peršuna i žalfi-je i kukuruzne svile preliti sa 2 dl ključale vode, procediti i piti pre doručka, ručka i večere.

Za lečenje uvećane prostate takodje koristiti sveže isceđeni sok iz korena peršuna po 10-15 kapi na kocki šećera ili u kašičici meda i to tri puta dnevno.

Mešavinu od 4 kašike isitnjenog lista peršuna, 2 kašike kukuruzne svile i 1 kašike peteljki trešnje preliti sa 1,5 l ključale vode. Nakon stajanja od oko 2 sata procediti i piti u više navrata u toku dana. Terapiju ponavljati 10 dana.

Takodje efikasno za lečenje uvećane prostate-Mešavinu od 8 kašika narendanog korena rena, 2 kašike isitnjenog lista oraha i bosiljka preliti sa pola litra ključale vode. Posle prohlađivanja i ceđenja piti po šoljicu tri puta dnevno, pre jela. Terapija traje 10 dana.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *