upala besike lecenje biljem

Cistitis (upala mokraćne bešike) lečenje prirodnim putem i biljem.
Infektivno zapaljenje mokraćne bešike izazvano bakterijama, zbog loše higijene, a simptomi su učestano mokrenje praćeno peckanjem i bolovima. Smatra se da 50% žena pati od ove bolne pojave…

upala besike lecenje biljem
Kad je u pitanju upala mokraćne bešike pored lagane ishrane, sa malo mesa, jaja i citrus plodova, a sa dosta hrane bogate u biljnim vlaknima (sveže voće i povrće) i dosta tečnosti, treba izbegavati tesnu odeću i donji veš od sintetike.
Voćni sokovi, kafa, čaj, kola-pića nisu preporučljivi, jer izazivaju reakciju u vidu grčeva i bolova i ukočenosti u predelu bubrega. Pošto su česti uzročnici i kvasci iz vina i drugih alkoholnih pića, treba ih izbegavati. Za vreme akutnog napada cistitisa treba piti najmanje 4 litra tečnosti za 24 sata.

Za pravilno lečenje neophodan je lekarski pregled i laboratorijska analiza mokraće. Za lečenje služe i biljni čajevi sa diuretičkim svojstvima.

Receptura za lečenje upala mokraćne bešike prirodnim putem i biljem
Jesti salatu od cvekle ili piti sok od cvekle ili koktel od 3 dl soka šargarepe i po decilitar soka cvekle i krastavca, dnevno. Korisno je takođe ako se pre obroka jede 300-400 grama grožđa u trajanju od dve nedelje.

Lekovito bilje
Mešavinu od 2 kašike semena krastavca i kašike morača preliti sa pola litra ključale vode, ostaviti poklopljeno oko 2 sata, procediti i piti po šolju, pre ručka i večere.

-Tri glavice belog luka staviti u pola litre belog vina i kuvati 15 minuta od momenta početka vrenja. Nakon proceđivanja pije se uveče pre spavanja po šolja toplog napitka. U toku dana piti čaj od ovsa ili ovsenih pahuljica.
+ Tri kašike usitnjenog korena peršuna preliti sa pola litra ključale vode i, nakon stajanja od 2 sata, piti tri puta dnevno po šolju, pre jela.
+ Kašiku mešavine šargarepe, celera, peršuna, anisa i kima preliti sa 3 dl ključale vode, ostaviti da odstoji 4 sata, procediti i piti tri puta dnevno po šolju, pre jela.

-U čašu tople vode sipati kašiku sode bikarbone i piti na svaka 3 sata.

Kukuruzna svila je odlična za stišavanje zapaljenja i pospešivanje mokrenja. Standardni čaj od kašike sušene svile prelivene sa 2 dl ključale vode, nakon 10 minuta procediti i piti prema želji.

-Lekoviti diuretik je beli slez, koren ili lišće: 15 g korena kuva se 10 minuta i procedi, uzimati po šolju tri puta dnevno. Sa lišćem sleza pravi se običan čaj i pije po želji.

-Dodati 6 kapi ulja od kleke u toplo kupatilo, a ako je u pitanju hronična upala mokraćne bešike pomešati 3 kapi ovog ulja u čašicu sojinog ulja i priviti na donji deo stomaka i na krstima.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *