rinarne infekcije lečenje

Kako je poznato, u slučaju urinarnih infekcija obično se daje srednji mlaz urina na mikrobiološku analizu. Na osnovu rezultata tog ispitivanja, saznaje se koja je patogena bakterija – i u kolikom broju – izolovana u urinarnom traktu, te se propisuju antibiotici prema antibiogramu. To jeste ključni potez, ali ne bi trebalo da bude jedini!
rinarne infekcije lečenje
Urinarne infekcije često bivaju izazvane vođenjem ljubavi bez kondoma, opstipacijom ili nekim oboljenjem, Zato – ako se često javljaju, obavezno treba otići urologu. Nakon uzimanja anamneze, kliničkog pregleda, detaljnih laboratorijskih analiza, EHO pregleda urotrakta i eventualno cistoskopije, RTG dijagnostike i konsultacije s drugim specijalistima, lekar će ustanoviti koji sve faktori utiču na nastanak upale i odrediti terapiju. Reći će koje lekove treba piti, koliko tečnosti dnevno unositi, kakva treba da bude ishrana, je li neophodna vakcina i koje navike da se koriguju kako bi se urinarna infekcija u potpunosti savladala

PET VAŽNIH PRAVILA DA BI IZBEGLI URINARNE INFEKCIJE

-Nosite pamučni donji veš i perite ga blagim deterdžentom. Sintetički materijali i jaka hemijska sredstva nadražuju unutrašnjost vagine i stvaraju idealnu podlogu za razvoj mikroba.

-Izbegavajte tampone, jer pogoduju nastanku urogenitalnih infekcija. Koristite se higijenskim ulošcima i često ih menjajte,

-Nemojte ležati u slanim, uljanim i penušavim kupkama. Ako baš želite da se banjate u kadi, uronite u vodu kojoj ste dodali čaj od kamilice, nevena i nane. Osim što relaksira, mirisna biljna kupka pozitivno deluje na zdravlje ženine intimne regije.

-Obavezno mokrite pre odnosa i posle njega – i vi i partner. Tako ćete smanjiti razmenu bakterija i sprečiti upale.

-Korigujte ishranu: izbegavajte slatkiše, zaslađene sokove i alkoholna pića, jer podstiču razvoj infekcije, a ishranu bazirajte na jogurtu, svežem voću i povrću, hladnoceđenim uljima, čorbicama i namirnicama bogatim fitoestrogenima (soja, sočivo, grašak, ianene semenke, pirinač, lešnik i pečeni kesten). Biljni hormoni pospešuju rad urogenitalnog sistema.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *