senilnost zaboravnost lecenje

Senilnost (zaboravnost)lečenje
Socijalna aktivnost veoma je važna i uglavnom niko ne postaje senilan ako dosta radi. Finska izreka glasi: ”Veče je pametnije od jutra”…

senilnost zaboravnost lecenje
Hranom i lekovitim biljem može se dosta učiniti na sprečavanju ili bar odlaganju senilnosti. Treba se pre svega pridržavati režima zdrave ishrane i izbegavati suviše masna jela i naročito jela sa mastima životinjskog porekla i pržena jela, uopšte što ima veliki uticaj na senilnost.

Zaboravnost pospešuje i nedostatak vitamina B1 (tiamina) u ishrani te se preporučuju sledeće namirnice: pivski kvasac, proizvodi od celog zrna žitarica (hleb i testa od integralnog ili bar polubelog brašna), meso (svinjetina ili džigerica), jezgrasto voće (orah, lešnik, badem, kikiriki), razno povrće, a naročito kuvani ili pečeni krompir. Prema dr T. Kgiki fosfolipidi iz jajeta posredno utiču na nervne ćelije i poboljšanje pamćenja, što često manjka kod starijih osoba.

Receptura za prirodno lečenje senilnosti

Čaj od matičnjaka je izvrstan za starije osobe da bi se bolje osećale: uzeti 2-3 kašičice sušenog matičnjaka, staviti u čajnik, preliti sa pola litra ključale vode, zasladiti i piti po želji. Čaju se može dodati i mleko.

-Izvesnu količinu špargle skuvati i odvar od nje piti u toku dana umesto vode, a skuvanu šparglu jesti začinjenu sa uljem i malo soli.

Lincura protiv zaboravnosti
– Koren lincure staviti u litar belog vina, ostaviti da stoji 10 dana na toplom, a zatim piti po čašicu ovog leka ujutru i uveče.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *