recept uklanjanje kurjeg oka zuljevaKurje oko (clavus) je zadebljanje na koži koje obično nastaje na stopalu, u predelu malog i domalog prsta. Ima tvrdo središte koje podseća na vučije oko pa otuda i naziv kurje oko. Predeo stopala na kome se nalazi kurje oko je bolno na pritisak pa neprijatnost nastaje prilikom nošenja obuće jer dolazi do kontakta i trenja što izaziva bol.

Takođe može nastati i na peti, drugim prstima i tabanu. Posle mnogo prirodnih metoda lečenja kurjeg oka izdvojamo jedan efikasan i vrlo jednostavan recept kojim ćete ukloniti kurje oči i žuljeve.

Najbolji recept za uklanjanje kurjeg oka i žuljeva

 

Verovali ili ne, sve što je potrebno za ovaj recept je čuvarkuća i flaster. O čuvarkući smo dosta toga pisali i vrlo je korisna biljka koja gotovo da ne zahteva nikakvu pažnju da bi rasla. Najčešće je nalazimo na stenama, zidovima ili kao domaće uzgajana, najčešće u loncima na krovu kuće. Više o čuvarkući ovde.

 

Uputstvo za pripremu: uzmite jedan listić čuvarkuće i skinete mu tanku kožicu koja ga okružuje sa jedne strane. Zatim listić stavite na kurje oko tako da strana koja je bez kožice ide na njega. Zalepite flaster preko lista čuvarkuće i ostavite ceo dan pa uveče zamenite sa novim listom i flasterom. Obavezno nosite noću ovaj flaster jer su tada noge van obuće i najveći je efekat.

 

Za par dana, najčešće 3-4 kurje oko bi trebalo da nestane zajedno sa svojim korenom, a mesto gde je bio, popuniće zdravo tkivo. Ovo je stari i isprobani recept koji zaista daje rezultate za kratko vreme. Ukoliko imate iskustva sa ovom metodom uklanjanja kurjeg oka i žuljeva, slobodno ostavite komentar ispod.