sok

Ukoliko ste pušač ili bivši pušač, vaša pluća su verovatno puna toksina od cigareta. Kako biste očistili pluća nije vam potrebno čudo, već čudesna svojstva napitka napravljenog od tri biljke: đumbira, crnog luka i kurkume.

Đumbir

Ovaj prastari začin se koristi još od antičkog doba zbog svojih isceljujućih svojstava. Između ostalig, on takođe pomaže prilikom uklanjanja prekomerne sluzi iz pluća.

Crni luk

Crni i beli luk imaju antikancerogena svojstva, sjajan savez kod brojnih malignih dijagnoza. Naročito je efikasan kod sprečavanja brojnih bolesti respiratornog sistema.

„Kako biste očistili pluća nije vam potrebno čudo, već čudesna svojstva napitka napravljenog od tri biljke: đumbira, crnog luka i kurkume.“

sok

Kurkuma

Kurkuma ili indijski šafran je bogata vitaminima i mineralima i sadrži super zdrave omega 3 masne kiseline. Ima antivirusno, antikancerogeno i antibakterijsko svojstvo, stoga je obavezno uključite u svoj režim ishrane.

Sastojci:

  • 400g crnog luka
  • 1 litar vode
  • 400g šećera (za zdraviju verziju možete koristiti med ili javorov sirup)
  • 2 kašike kurkume
  • koren đumbira veličine palca

Priprema:

  1. Sipajte šećer u vodu, stavite na vatru i pustite da se kuva.
  2. Isecite luk na četvrtine i koren đumbira i zatim ih dodajte u vodu. Kada mešavina opet proključa, dodajte kurkumu i smanjite vatru.
  3. Ostavite mešavinu da se kuva dok se količina vode ne smanji za polovinu. Nakon toga mešavinu ocedite i tečnost sipajte u staklenu teglu. Kada se potpuno ohladi, stavite je u frižider držite je tamo sve vreme.
  4. Uzmite dve kašike eliksira ujutru na prazan stomak i dva sata nakon večernjeg obroka.