Kako na prirodan način možete ublažiti zubobolju, otkloniti otok, zaustaviti krvarenje desni, smanjiti kamenac i osvežiti dah…krvarenje desni prirodni lekovi
Svi znamo da u slučaju problema sa zubima i usnom dupljom hitno treba otići zubaru, jer samo on može otkriti i otkloniti njihov uzrok. Ali malo je poznato koje mere pre toga treba preduzeti kako bi bolovi nakratko uminuli i dozvolili nam da koliko-toliko funkcionišemo kako treba.Koji su prirodni lekovi za najčešće tegobe. Pročitajte ih i zapamtite, jer vam rnogu biti od velike pomoći u kriznim momentima.

ŽALFIJA
Žalfija je pravi melem za sve bolesti usne duplje.
Napravite čaj od žalfije – kašiku suve biljke izručite u litar ključale vode pa kuvajte na tihoj vatri pet minuta. Procedite ga, poklopite i ostavite da se ohladi. Dobijeni čaj grgljajte u ustima svaka dva sata po trideset sekundi. Adstrigentno dejstvo žalfije zaustaviće krvarenje desni i sprečiti napredovanje upale.

LIMUNOVA KORA
Limunova kora usporiće stvaranje kamenca -Istrljajte zube limunovom korom, koju ste prethodno oprali i uvaljali u sodu bikarbonu. To rastvara dentalne naslage i izbeljuje zubnu površinu.
Ali ne radite to prečesto, jer i limun i soda mogu oštetiti zubnu gledj.Ovu metodu primenjujte najviše jednom mesečno.
mogu oštetiti zubnu gleđ. Ovu metodu pri-mjenjujte najviše jednom mesečno.

ULJE KAJEPUTA
Ovo sredstvo odličan je lek potiv zubobolje.
Utrljajte nekoliko kapi kajeputovog ulja u desni (iznad zuba koji boli ili ispod njega), ili prislonite kuglicu vate na topljenu tinkturom od ehinacee na bolno područje. Ponavljajte to svakih sat vremena, dok zubobolja ne prođe. Savet – ako ste u drugom stanju ili mislite da ste trudni, nemojte upotrebljavati kajeput, jer može naškoditi plodu.

ZAČINSKO BILJE
Žvakanjem začinskog bilja možete se rešiti zadaha iz usta.
Sveže listove peršuna,bosiljka, ruzmarina ili nane operite i žvaćite nekoliko minuta. To momentalno osvežava dah, jer, dok se žvaću, ovi listovi ispuštaju ulja koja neutrališu neprijatne mirise.

Hladni oblozi najbolji su lek za skidanje otoka
Šta da uradite: Napunite najlonsku kesu izmrvljenim kockicama leda, zavežite je i prislonite na naduvenu stranu lica. Oblog držite dvadeset minuta do pola sata. Postupak ponovite po potrebi – ako otok ne splasne odnosno ukoliko se opet javi.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *