glavobolja

Glavobolja predstavlja veliki problem koji vas čini toliko umornim i bespomoćnim, da niste sposobni ni da obavljate svoje svakodnevne obaveze kako treba. Uzroci glavobolje mogu biti različiti. Mogu se kretati od jednostavnih poput tenzione ili stresogene glavobolje, pa sve do ozbiljnih tipa migrene ili glavobolje koja nastaje kao deo kliničke slike nekih medicinskih poremećaja, tako da možete biti u nedoumici oko toga koje bi lekove trebalo da uzmete ili uzimate kako bi rešili problem glavobolje. Postoji veći broj kućnih lekova koji vam mogu pomoći da se rešite glavobolje. Ipak, u slučaju da glavobolja ne jenjava, obavezno posetite lekara. Nastavite da čitate o temi

Saveti i trikovi za ublažavanje glavobolje:

Ovo je metoda lečenja koja se odvajkada koristi u Kini. Podrazumeva vršenje pritiska na određene tačke na telu. To dovodi do smanjivanja bola i čini da se osećate bolje. Potrebno je da stavite prst u udubljenje između prvog i drugog prsta na stopalu i izvršite pritisak u trajanju od oko 5 minuta. Stavljanje palca šake u usta u vršenje pritiska na jagodičnu kost na strani bola, je još jedna od tehnika. Isti postupak ponovite i sa druge strane. Kada završite, stavite oba palca u usta, pritisnite čvrsto tvrdo nepce na svodu usne duplje i zadržite malo.

glavobolja

Prirodni lek protiv glavobolje od jabuka:

Jabuke i jabukovo sirće kontrolišu acido-baznu ravnotežu u vašem organizmu i dovode je u normalu. To utiče na smanjenje intenziteta glavobolje. Pojedite jabuku ili popijte mešavinu 2 kafene kašičice jabukovog sirćeta i čaše vode, kako bi se rešili glavobolje.

Aroma-terapija za glavobolju:

Uzmite malo ruzmarina i prokuvajte ga u vodi. Glavu pokrijte peškirom i udišite paru koliko god dugo možete. Na isti način možete koristiti lavandu, nanu, sandalovinu, bosiljak ili eukaliptus.

Slatki podbel za tenzionu glavobolju:

Uzmite malo ekstrakta slatkog podbela i redovno ga konzumirajte kako bi glavobolju držali pod kontrolom. Takođe ga možete naći i u formi kapsule, tinkture ili praha. Takođe je efikasan protiv upala a leči i spazme.

Kapsacin krema protiv glavobolje:

Kajen paprika u sastavu ovog krema je ono što leči glavobolju. Uzmite malu količinu i razmažite u unutrašnjosti nozdrve na strani na kojoj osećate bol u glavi. Sredstvo blokira nervne signale o bolu i čini da se osećate bolje.

Čaj od kamilice za tenzionu glavobolju:

Uzmite filter kesicu čaja od kamilice i umočite je u ključalu vodu. Nakon natapanja od 10 minuta, dodajte malo meda i polako ispijajte. Osetićete momentalno olakšanje.

Vežbanjem protiv migrene:

Adekvatno vežbanje povećava protok krvi u čitavom telu. Boravak na čistom vazduhu smanjuje glavobolju, a vaše telo se opušta. To predstavlja veliko olakšanje za one koji pate od ovog tipa glavobolje.

Hrizantema za glavobolju:

Ovo je suplement koji se dobija iz familije cvetova. Efikasno se bori protiv migrene smanjujući inflamaciju i kontrolišući pritisak koji vaši nervi trpe.

Dobrobiti čaja od đumbira za problem glavobolje:
Uzmite koren đumbira, zdrobite ga i stavite u činiju ključale vode. Ispijanje ovog čaja će rapidno smanjiti inflamaciju, uporedivo brzo delovanju tablete aspirina.

Tople ili hladne obloge u tretmanu migrene:
Uzmite kesu sa ledom i stavite je na glavu. Takođe možete umotati led u peškir i koristiti ga na taj način, ali nikako nemojte stavljati led direktno na glavu.

Istuširajte se vrućom vodom i stavite nešto toplo na leđa. Takođe možete probati sa podlogom za grejanje ili vrućom vodenom kupkom. Mišići će se opustiti i pružiti vam olakšanje.

Glavobolja izazvana nepravilnim položajem prilikom spavanja:
Potrudite se da uvedete fiksno vreme za odlazak u krevet i dovoljno se naspavajte. Nedostatak sna dovodi do sve ozbiljnijih i učestalijih glavobolja. Spavanje u lošem stavu ili položaju takođe dovodi do problema sa glavoboljom, jer uzrokuje da vam mišići vrata budu napeti, što zaista izaziva bol u vašoj glavi.

Domaći lekovi od limuna za glavobolju:

Čaj sa malo svežeg soka od limuna je odličan za olakšavanje glavobolje. Uzmite limunovu koru i od nje napravite pastu koju ćete staviti na čelo.

Magnezijum za prevenciju glavobolje:
Multi-vitaminski preparati koji u sebi sadrže magnezijum smiruju nerve i drže migrenu pod kontrolom. Osobe koje pate od migrene generalno pate od deficijencije magnezijuma. Prema tome, povećajte unos magnezijuma konzumacijom oraha, spanaća, pasulja, brokolija, mleka od soje i drugih srodnih namirnica.

Mleko i cimet:
Napravite piće dodavanjem 2 kafene kašičice cimeta u prahu u jednu i po šoljumleka i dobro prokuvajte. Takođe možete dodati i meda. Ako vas zaboli glava, pijte ovo mleko dvaput dnevno.

Uslovi u kojima se spava:
Postarajte se da vaš krevet bude udoban, da u sobi bude tiho, mračno i da temperatura bude optimalna. Spavaću sobu uredite prema svojim afinitetima i dobro se naspavajte.

Vodeni lekovi za glavobolju:
Pobrinite se da vaše telo bude dobro hidrirano. Bar 7-8 čaša vode na dan je apsolutni imperativ. Dehidracija je čest uzrok većine glavobolja.

Kako da se opustite i učinite da glavobolja nestane:

Pogledajte ovih nekoliko saveta za smanjivanje napetosti.

Brojite od 1 do 10. To će vas smiriti u bilo kojoj stresnoj situaciji.

Duboko dišite. Vaši mišići će se opustiti.

Mislite o dobrim stvarima u vašem životu.

Istegnite se (razgibajte). Mišići se opuštaju i osećaćete se bolje.

Priuštite sebi vruću vodenu kupku.

Masirajte mišiće gornjeg dela leđa i zadnjeg dela vrata. To su mišići koji su napeti u stresnim situacijama.

Slušajte neku dobru muziku koja vam pomaže da se smirite i opustite.

I najbolja od svih tehnika, koja se i snažno preporučuje, jeste smeh, jer glavobolju izaziva pad koncentracije kiseonika u mozgu, dok smejanje tačno to nadomešćuje, povećavajući priliv kiseonika u ovaj organ.

Eto, vidite koliko je lako doći do olakšanja kod tih dugotrajnih glavobolja. Prema tome, isprobajte navedeno i učinite da se osećate bolje.