Prirodni lekovi za bronhitis

Prirodni lekovi za bronhitis-Korisno je konzumirati dnevno sok od šargarepe…svakodnevno masiranje grudi čašicom bademovog ulja u koje je ukapano 3 kapi ulja od miloduha….
prirodni lekovi za bronhitis
Bronhitis je zapaljenje sluzokože dušnika, a počinje sa prehladom koja prelazi na grkljan izazivajući promuklost i bolove na ždrelu. Dušnik postaje čvrst i suv i dolazi do bolnog kašlja. Bolesnik oseća tegobe, zamor, bolove u leđima, napetost u gornjem delu grudi i porast temperature.
Treba primenjivati zdravu ishranu, a kod akutnog bronhitisa uvesti dijetu sirove hrane ili voćnu dijetu ili laganu hranu za prvih 24-48 sati.

Radi zaštite od bronhitisa preporučuje se ljuta hrana sa dosta paprike, bibera, belog i crnog luka sa oštrim ukusom i mirisom, senf, ren i sve vrste jakih začina. Ovakva hrana pomaže da se pluća održavaju u dobrom stanju stvarajući tečnu sluz, kao i u održavanju bronhijalnih otvora koji omogućuju normalno disanje.

Korišćenje mleka, takođe se dovodi u vezu sa ređim pojavama bronhitisa, ali mlečne proizvode, šećer i drugu rafinisanu hranu treba izbegavati. Preporučuju se meso, džigerica, riba, proizvodi od celog zrna žitarica, povrće i voće. Salate garnirane sa jogurtom i zrnastom hranom su veoma korisne.

Korisno je konzumirati dnevno sok od šargarepe ili koktel od 3 dl soka šargarepe i po 1 dl soka cvekle i krastavca. Još korisniji je koktel za bronhitis od 2,5 dl soka šargarepe i 2 dl celera, dnevno. Preporučuje se i narendani ren preliven sa sveže isceđenim sokom limuna i od te mešavine uzimati tri puta dnevno po kašiku. Mešavina meda i soka limuna, ako se uzima na svaki sat, veoma je korisna kao lek za bronhitis.


Prirodni lekovi za bronhitis-Receptura

-200 g šećera zagreva se dok ne zarumeni, ulije se litar vode i doda 6 kašika meda i dve glavice dobro usitnjenog crnog luka. Ova se smeša kuva dok ne uvri na polovinu zapremine, procedi i ostavi na hladnom mestu. Lek se uzima tri puta dnevno po kašika, posle jela.
-Kašiku mešavine ljuske od jabuke, anisa, kadulje, majčine dušice i korena sleza preliti sa 2 dl ključale vode. Pije se tri puta dnevno po šoljica, posle jela.
-Od mešavine anisa, lista belog sleza i majčine dušice uzeti 1 kašiku i kuvati u 3 dl vode, 2 minuta. Posle stajanja 10-15 minuta, procediti i tečnost dobro zasladiti medom i dodati sok od limuna. Pije se po šoljica toplog čaja, pre svakog obroka.
-Nekoliko kapi ulja od karanfilića utrljati na grudi, tri puta dnevno. Ovo ulje stimuliše, a ublažava bolove.
-Kod akutnog i hroničnog bronhitisa prirodni lek je svakodnevno masiranje grudi čašicom bademovog ulja u koje je ukapano 3 kapi ulja od miloduha.
Povezani postovi>>> KOBILJE MLEKO ZA ASTMU I BRONHITIS

Loading...
loading...
----