prirodni lekovi za bolji vid

Oblozi i čajevi od lekovitog bilja moćni su saveznici u borbi za bolji vid i protiv očnih bolesti…
prirodni lekovi za bolji vid
Uprirodi postoje lekovi za sve bolesti, pa tako i za one koje napadaju oči. Mnogi faktori doprinose oštećenju vida, ali brojni su i načini da se to spreči ili odloži. Izbalansirana ishrana i lekovito bilje pomažu očuvanju zdravlja očiju i blagotvorno deluju na vid.

VIDAC ZA BOLJI VID
Ova biljka poznata je prvenstveno kao odličan lek za oči. Pomaže u slučaju povišenog očnog pritiska i konjunktivitisa, poboljšava vid, uklanja čmičak i ublažava upalne procese u organizmu. Može se koristiti u obliku masti ili tečnosti za ispiranje očiju, a za postizanje jačeg efekta savetuje se i redovno konzumiranje čaja od vidove trave.
PRIPREMA: Kašičicu usitnjenih listova biljke prelijte s dva decilitra hladne vode, ostavite da proključa, a zatim poklopite i nakon dva minuta procedite. Mlakim čajem ispirajte oči ili stavljajte na njih obloge dva-tri puta dnevno.

KOMORAČ
Popularni začin komorač vekovi-ma se koristio u lečenju raznih očnih oboljenja.
Smatra se da poboljšava vid, otklanja umor očiju i vraća im bistrinu.
PRIPREMA:Kašičicu usitnjene biljke prelijte s dva decilitra ključale vode i ostavite da se kuva još pet minuta. Nakon deset-petnaest minuta procedite čaj, akad se ohladi, njime isperite oči.

PERŠUN
Kombinovana terapija koja podrazumeva obloge i sok od peršuna uspešno otklanja crvenilo i otoke.
ČAJ: U tri decilitra vode sipajte dve kašike isitnjenog peršunovog lista. Kuvajte to dvatri minuta. Kad se čaj ohladi, procedite ga kroz sterilnu gazu. Ovim čajem ispirajte oči više puta dnevno, a uveče stavite na njih oblog od peršuna.
OBLOG: Usitnite pet grama listova peršuna i ostavite ih da puste sok. Namočite komadiće vate i stavite ih na očne kapke. Držite ih desetak minuta.

Za umorne i bolne oči
Kamilica je pravi melem za umorne i bolne oči.
Čaj: Dve supene kašike cveta kamilice izručite u 3 dl proključale vruće vode. Ostaviti poklopljeno dva sata izvan šporeta dok se ne ohladi, Procedite i ispirajte oči nekoliko puta dnevno.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *