duvan zubobolja

Protiv zubobolje

Postoje mnogi prirodni lekovi protiv zubobolje.Ovi narodni lekovi se mogu koristiti kao privremeno rešenje jer zub koji boli se mora ili lečiti ili izvaditi.Zubobolja je samo signal da nešto nije u redu koji nam organizam šalje a na nama je da nešto preduzmemo.

1. Na bolno mesto ili u šupljinu zuba staviti presečeni česan belog luka ili komadić vate natopljen sokom belog luka.

2. Kod jake zubobolje žvakati karanfilić ili masirati desni sa nekoliko kapi ulja od karanfilića.

3. Često ispiranje bolnog mesta mlakim čajem od karanfilića: 10 karanfilića kuvati u 2 dl vode i tim čajem ispirati.

Prirodni lek-lekovi protiv zubobolje

4. Prepoloviti suvu smokvu i kuvati u mleku oko 3 minuta i stavljati na bolno mesto, dok je smokva još topla, ali ne pretopla. Držati tako oko pola sata i to isto ponoviti drugom polovinom smokve.

5. Kašiku smese kamilice, zove i majčine dušice, preliti sa 2 dl ključale vode, ostaviti poklopljeno 15 minuta, ocediti, zasladiti medom i tom tečnošću nekoliko puta grgoljiti i po gutljaj-dva popiti.

6. Grickati seme susama ili kašiku izmrvljenog semena prokuvati 5 minuta u 2 dl vode. Čaj popiti, a semenke pojesti i njima obložiti bolno mesto.

7. Izrezati nekoliko česana belog luka, posoliti i staviti u 2 dl komovice i prokuvati na tihoj vatri. Sa mlakom tečnošću ispirati usta i zube.

8. Mešavinu od 5 kašika iseckanog korena ili lista celera i 3 kašike isitnjenog lista koprive preliti sa 6 dl ključale vode, ostaviti poklopljeno 1 sat, procediti i staviti oblog na otok. Oblog držati 2 sata i menjati ga tri puta dnevno.
Još jedan poznati lek protiv zubobolje>>> Duvan protiv zubobolje

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *