muckanje ulja u ustimaDrevna metoda mućkanja u ustima hladno cedjenog suncokretovog ulja naučno je potvrđena kao izvanredan čistač organizma i uspešan lek protiv glavobolje, bronhitisa, paradentoze i zubobolje, nesanice, ekcema i čira…

Mada zvuči čudno, mnogi za olakšavanje tegoba i lečenje koriste – mućkanje ulja u ustima! Već decenijama, kao proveren recept preuzet iz istočnjačke medicine, prenosi se preporuka da je delotvorno ispiranje usta nerafinisanim suncokretovim uljem. Rezultati savremenih naučnih istraživanja potvrđuju ono što ljudi dugo primenjuju. Ovakvo mućkanje ulja u ustima sprečava uništavanje mikroflore organizma, do koje naročito dolazi ako se dugotrajno koriste antbiotici, ali i od zagađene hrane i vode!

Odsustvo zdrave mikroflore lekari vide kao jedan od razloga skraćenja ljudskog životnog veka. Takodje, najnovija ispitivanja ukazuju na povećanu opasnost za opšte zdravlje organizma uzrokovanu hroničnim bolestima zuba i desni.

Agresivne oralne bakterije mogu da utiču na pojavu dijabetesa, da izazovu probleme na srcu i mozgu, bubrezima, očnoj mrežnjači… Od zubnih žarišta stradaju i živci, zglobovi i mišići.

Hladno cedeno ulje suncokreta podstiče razmenu materija u organizmu. Prema istočnjačkoj medicini, za 2,5 minuta uneseno ulje se vezuje s pljuvačkom, za 4,5 minuta ulazi u krv, a za 10 minuta telo dobija kiseomk i izbacuje štetne materije.

Najbolje je početi sa mućkanjem ulja u ustima ujutro, pre jela. Da bi se proces lečenja ubrzao, može postupak da se ponavlja 3 i više puta dnevno, pre jela, na prazan želudac. Terapija može da traje dok se organizmu ne vrate snaga, svežina i miran san. Nema poznatih kontra-indikacija.

Najupadljiviji i najbrži efekat tretmana hladno cedjenim uljem suncokreta su beli zubi i njihovo učvršćivanje u alveolama i desnima. Posle nekoliko dana, trebalo bi da dođe do poboljšanja opšteg stanja, nestanka nesanice, podočnjaka, bolova.

U početku simptomi mogu da se pojačaju, pogotovo ako postoji više žarišnih upala koje aktiviraju jedna drugu, ali je to pogoršanje znak oporavka i nestajanja bolesti.
Ovom metodom bolesti se leče za 2-4 dana (akutne), a do jedne godine hronične.

Metod mućkanja hladno cedjenog ulja u ustima koristi se za prevenciju, čišćenje tela i lečenje glavobolje, bronhitisa, zubobolje i paradentopatije, nesanice, ekcema, čira i drugih bolesti: ujutro i uveče uzme se najmanje 1 kašičica, a najviše 1 kašika hladno cedenog suncokretovog (ili susamovog) ulja i mućka u usnoj duplji 15 do 20 minuta.
Ako je tečnost žuta, znači da postupak mućkanja nije trajao dovoljno.Na kraju usta treba više puta isprati vodom i oprati zube.

UPOZORENJE
Ulje nikako ne treba progutati, jer je prepuno toksina!

Usta su rasadnik bolesti

Bakterije koje se zadržavaju u ustima neprimetno razaraju tkivo oko korena zuba, što je uzročnik mnogih bolesti. Ovakva vrsta zaraze kod koje se infekcija iz središta širi preko krvi, zove se žarišna zaraza (fokalna infekcija). Statistika pokazuje da je 30% reumatičnih oboljenja ovog porekla.