Saznajte:

– Med i limun recept
– Za lice
– Za mršavljenje – iskustva
– Kao lek za grlo
– Za kosu
– Med, orasi i limun

Osim što se koriste kao prirodan lek za grlo i jačanje imuniteta, med i limun se često preporučuju i kao jedno od boljih prirodnih sredstava za mršavljenje, ali i za negu kože i kose na prirodan način.
Smatra se da med i limun u kombinaciji sa vodom pomažu rad jetre, a na taj način omogućavaju ubrzavanje metabolizma i i uklanjanje negativnih materija koje su se u njemu nagomilale.

med i limun

Med i limun recept

Često se može čuti pitanje koji je recept za pripremu ovog napitka. Međutim, od toga je mnogo važnije da za njegovu pripremu treba da koristite kvalitetne sastojke, to jest domaći med i organski gajen limun.

A recept za prirpemu je vrlo jednostavan : sok od polovine ili celog limuna pomešajte sa jednom do dve kafene kašičice domaćeg meda i dodajte 250 mililitara mlake vode, pa popijte polako. Najbolje je da med i limun koje pripremite prema ovom receptu pijete svako jutro čim ustanete i da tako započinjete svaki dan.

Med i limun za lice

Kombinacija med i limun se takođe često koristi za negu kože, a posebno za lice. Jedna od boljih maski za lice podrazumeva da pomešate belance, med i limun. Smatra se da ova maska zateže kožu lica i vraća joj sjaj. Ne zaboravite da pre nego što nanesete ovu prirodnu masku za lice uradite i piling pomoću projnog brašna, recimo kako biste kožu lica očistili od mrtvih ćelija.

Povezano>>> Med za lice i kosu

Med i limun za mršavljenje – iskustva

Iskustva osoba koje su koristile med i limun za mršavljenje su uglavnom pozitivna. Naravno, ne bi trebalo da očekujete čudo da na primer za mesec dana izgubite dosta kilograma, jer je ovaj napitak delotvoran samo ukoliko se koristi dugoročno.

Čak i ako ne izgubite mnogo kilograma, imajte na umu da korišćenjem ovog napitka pomažete svom organizmu da odstrani nagomilane nečistoće, te da vaša jetra ponovo radi nesmetano, što se vremenom odražava i na ubrzavanje imuniteta, odnosno mršavljenje.

Povezano>>> Limun dijeta za mršavljenje

Med i limun kao lek za grlo

Svi smo u manjoj ili većoj meri naviknuti da med i limun najčešće koristimo kao lek za grlo. Svakako je najbolje u tim situacijama koristiti tople napitke u koje ćete dodati ova dva sastojka.
A postoji mogućnost i da pripremite žele od meda. Ukoliko u domaći med dodate na kriške isečen organski gajen limun i izrendan koren đumbira dobićete odlično sredstvo koje možete da koristite kao lek za grlo.

Slično>>>  Limun med i beli luk

Med i limun za kosu

Ukoliko želite da vaša kosa postane svetlija i povrati zdrav izgled, onda je najbolje da koristite med i limun za kosu. Smatra se da med daje kosi volumen, a limun sjaj, pa se upravo iz tog razloga i koriste u kombinaciji.
Međutim, ne zaboravite da limun nije preporučljivo nanositi na kosu koja je farbana, a ne savetuje se ni da ga nanosite neposredno pred izlazak na sunce.

Med, orasi i limun

Kombinacija med, orasi i limun se koristi za pripremu prirodnog sredstva za lečenje anemije, odnosno malokrvnosti. Za pripremu je potrebno 500 grama mlevenih mladih plodova oraha, isto toliko domaćeg meda i 2 limuna ( po mogućstvu organski gajena ).
Sve sastojke dobro sjedinite, pa ovako pripremljene med, orahe i limun uzimajte tri puta u toku jednog dana i to po jednu kašiku. Savetuje se da se konzumira dok se ne primeti poboljšanje zdravstvenog stanja.

Saznajte više>>> Kako da vam med i limun budu najbolji lek