koji su simptomi upale prostate

Zatvor ili lenja creva izaziva funkcionalna nepravilnost rada creva, zbog koje nastaje jako tvrda stolica a razmaci izmedju pražnjenja su jako dugi.U današnje vreme lenja creva su česta pojava a uzroci su brojni…
Nezdrava ishrana i nezdrave životne navike,život bez ikakve fizičke aktivnosti,navika odlaganja pražnjenje creva i upotreba laksativa mogu da dovedu do lenjih creva i zatvora.

Lenja creva ćete najlakše pokrenuti ako konzumirate redovno hranu koja je bogata dijetalnim vlaknima a posebno celulozom.Ovi nesvarljivi delovi namirnica će ispuniti i nadražiti creva što će uzrokovati njihov pokret.

Upoznajte malo detaljnije proces varenja da bi shvatili zbog čega nastaje problem lenjih creva i zatvora.
Varenje počinje već u usnoj duplji, gde pluvačka rastvara određene hranljive materije.Ukoliko se bolje žvaće, utoliko pluvačka više prodire u unetu hranu i utoliko će biti lakši ceo proces varenja.U želucu tada počinje moćni hemijski proces koji se nastavlja i u dvanaestopalačnom crevu, pri čemu se pojedini sastavni delovi hrane potpuno raslažu.U tankom i debelom crevu se vrši resorpcija rastvorene i svarene hrane. Iz svega ovora lako se razaznaje da organizam čoveka mora neprestano da radi, počev od momenta uzimanja hrane pa sve do izbacivanja , da bi dobio potrebne sup- stancije neophodne za promet materija. Ovo tako komplikovano varenje omogućuju u prvom redu razni sokovi za varenje — pljuvačka, želudačni sok, sok gušterače i žuč — zatim su za varenje potrebne još i milijarde bakterija, koje žive pretežno u debelom crevu. Reč je o tzv. koli-bakterijama, koje mogu da razlože one elemente hrane koje ne mogu rastvoriti prirodni sokovi za varenje.Dakle, ako u crevu ima dovolno koli-bakterija tada se može obaviti normalno varenje. Ako ove bakterije nedostaju ili ih nema u dovoljnim količinama, organizam ne može da vari. U tom slučaju već započeto varenje kašaste hrane prestaje, a hrana počinje da truli, da vri, stvarajući gasove nastale truljenjem. Tako počinje taj tvrdokorni zatvor Od koga pati tako mnogo ljudi. Danas se sa apsolutnom sigurnošću zna da od vrste hrane najviše zavisi da li će u crevima biti bakterija ili ne.Poznato je da mnoge supstancije koje čovek na današnjem stupnju civilizacije stalno unosi u organizam razaraju koli-bakterije. Međutim, danas znamo da možemo uspostaviti sasvim prirodne uslove radikalnom izmenom celokupnog načina iskrane i života.Da bismo izbegli zdravstveni problem nazvan lenja creva neophodno je potreban, iznad svega, obilan doručak.

Većina ljudi sa hroničnim zatvorom i lenjim crevima ujutro uopšte nisu gladni. To je uvek znak oštećenja creva. Čovek se mora prisiljavati da jede.U takvom slučaju za doručak se mora uzeti kaša od sveže kuvane zgnječene prekrupe. Ona se može dobiti u prodavnici zdrave hrane kao i cela zrna žitarica koja su puna vlakana. Pšenična prekrupa se uveče dobro natopi vodom, a ujutro dobro skuva u vodi ili mleku (tako da postane sasvim meka). Pošto prekrupa praktično nema nikakav ukus, može se pomešati sa svim mogućim dodacima i tako postati ukusna. Tanjir pšenične prekrupe može da bude izvrstan obrok ako znamo da ga dobro pripremimo.

Svaki dan treba obavezno pojesti bar tri parčeta hleba od mekinja (integralni hleb), zatim najmanje kilogram voća ili povrća. Beli, rafinirani šećer od repe utiče u blagoj meri na pojavu lenjih creva i zatvora. Ali, pošto se, u većini slučajeva, ne možemo odreći zaslađenih jela, zbog toga možemo upotrebljavati mlečni šećer, koji deluje kao blago sredstvo za čišćenje, a može se jeftino kupiti u prodavnici zdrave hrane.

I na kraju čudotvorno sredstvo aktivnost! lenja creva zahtevaju aktivnost.
Creva moraju neprestano da se kreću.
Ako želimo pokrenuti creva, moramo naučіti da dišemo dijafragmom, moramo da savladamo tehniku trbušnog disanja. Trbušnim disanjem ovaj način disanja trebalo bi što je moguće češće primenjivati, snažno se masiraju sva creva i tako dovodi u red funkcija varenja.
Pogledajte > > > > ZATVOR NEREDOVNO PRAŽNJENJE CREVA
KAKO SE REŠITI ZATVORA NA PRIRODAN NAČIN

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *