acai bobice

Akai bobice obiluju vitaminima A,B1,B2, B3 i E, te kalijumom, kalcijumom, magnezijumom, bakrom i cinkom.
acai bobice
Svetske zvezde, poput Opre Vinfri i Breda Pita, odavno konzumiraju sok od akai bobica. Opra je čak tvrdila da su joj akai lekoviti plodovi pomogli da reguliše hormone štitne žlezde i oslabi dvadeset kilograma.

Zašto su korlsne akai bobice?
Akai bobice sadrže ekstremno veliku količinu antioksidansa, a takođe su bogate antocijanima i pigmentima koji, kako pokazuju istraživanja, štite kardiovaskularni sistema i mogu čak zaustaviti razvoj raka želuca, debelog creva, pluća i dojke. Ipak, to što ova bobica raste u brazilskim kišnim šumama ne znači da poseduje i magična svojstva. Jeste, bogata je antioksidansima, ali da bi se blagotvorni uticaj na zdravlje potpuno ispoljio, morali biste da jedete džakove akai bobica. Zato se najčešće upotrebljavaju u obliku ekstrakta.

Ne zaboravite suve šljive
Ovo voće takođe je odličan izvor antocijana, a dostupno je u svako doba godine. Samo tri suve šljive dnevno obezbeđuju dovoljno vlakana i znatno pomažu u zaštiti od raka debelog creva. Maline, koje su najsličnije akai bobicama, možete uzgajati u sopstvenoj bašti. Zato su takođe dobro rešenje.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *