pijete ga cesto

Danas postoji hiljade prerađenih proizvoda koji sadrže hemikalije, prezervative i  boje. To je veliki problem za naše telo jer mi nismo stvoreni da probavljamo toliko kompleksna jedinjenja.

Našem telu je potrebno dosta vremena da probavi brzu hranu, slatkiše i gazirane sokove.

Na primer: kada jedemo salatu, možemo je probaviti za najviše dva sata, dok hamburger ostaje i do tri dana unutar nas i na kraju ostavlja ostatke koje se ne mogu kompletno svariti.

Iz toga možete zaključiti šta se dešava kada jedemo brzu hranu svaki dan, ili još gore, više puta na dan.

U ovom slučaju ćemo se, pak, fokusirati na nešto još učestalije i smrtonosnije – gazirane sokove. Ovi proizvodi sadrže više od jednog faktora koji koji utiče na naše zdravlje i ovde možete videti koji su to faktori.

pijete ga cesto

NEĆETE VIŠE PITI GAZIRANE SOKOVE NAKON ŠTO PROČITATE OVE INFORMACIJE

Svi mi znamo da je koka kola izuzetno nezdrav proizvod, a poznato je i da sadrži više od 30 kašika šećera po ambalaži, što predstavlja ozbiljan problem za one koji je piju u prekomernim količinama.

Previše šećera i glukoze u telu mogu biti okidač za probleme poput: hipertenzije, gojaznosti, srčanog zastoja, blockade arterija i druge. To nije mala stvar za razmatranje.

KADA SE KONZUMIRA KOLA MOŽE DOĆI DO SLEDEĆIH EFEKATA:

Za 10 minuta: Telo dobija sav šećer koji je čoveku potreban u toku dana, što ima velik uticaj na telo.

Za 20 minuta: Jetra taj šećer pretvara u mast.

Za 30 minuta: Glukoza ulazi u krv što prouzrokuje viši krvni pritisak i širenje zenica.

Za 45t minuta: Počinjete da proizvodite dopamine i rad srca se ubrzava nekontrolisano a da vi to i ne znate.

Kada se razmotre ovi efekti, može se zaključiti da prekomerno konzumiranje može dovesti do srčanog zastoja vrlo lako, što nikako nije mala stvar.