Jako su osetljive.

Grudi su jedan od najosetljivijih delova tela a posebnu negu i pažnju zahtevaju bradavice koje imaju mnogo nervnih završetaka i tanku kožu.

Ipak, žene često zanemaruju ovaj važan deo grudi i ophode se prema bradavicama kako nikako ne bi smele. Predstavljamo vam šest stvari koje većina dama radi a koje mogu ugroziti celokupno i zdravlje vaših grudi.

Trčite i trenirate bez zaštite za grudi

Sigurno niste znale ali znojava majica ili top/brushalter koji se trljaju o nežne bradavice mogu izazvati krvarenje! Zato, svaki put pre nego što krenete na trening ili trčanje, namažite bradavice vazelinom i bićete mirne.

Ne lepite na njih lepljivu traku

Verovatno vam na prvu ovo upozorenje zvuči glupo, ali setićemo se svi “magičnog trika” Kim Kardašijan koja umesto brushaltera na crvenom tepihu nosi izolir traku. Nije mnogo trebalo da ceo svet počne to da radi i sve je bilo super do momenta kada tu traku treba i odlepiti. Možete li da zamislite koliko je suza proliveno u tim trenucima? Trend je zatim nestao ali verujemo da će se ponovo pojaviti za nekoliko godina ali vi tada budite pametnije i nemojte to raditi!

Alkohol držite na sigurnoj udaljenosti od bradavica

Areole su pune žlezda koje luče potrebnu vlažnost. Svaki proizvod koji u sebi sadrži alkohol, počevši od kupke i mleka za telo, oštetiće nežnu kožu bradavica.

Bradavice i depilacija nisu dobra kombinacija

Svaka žena će se naježiti kada ugleda dlaku koja štrči iz bradavica. Ali, znate li šta je još gore od toga? Osip, crvenilo i bolna iritacija koja će se sigurno desiti ukoliko upotrebite kremu za depilaciju na ovom delu tela.

Isto važi i za vosak

Iako nam je odmah jasno da nežna koža bradavica i grub vosak rezultiraju suzama, postoje žene koje koriste ovu metodu kako bi se rešile neželjenih dlačica. Najbolje rešenje za uklanjanje malja jeste da je secnete makazicama ili da je vrlo, vrlo nežno iščupate pincetom.