jaja japanske prepeliceU poredenju sa kokošijim, jaja japanske prepelice sadrže 5 puta više fosfora i kalijuma, 7 puta više gvožda i 10 puta više vitamina B kompleksa.

Osim toga jaja japanske prepelice obiluju vitaminom A i aminokiselinama, što ih čini izuzetno zdravom namirnicom. Ne bi trebalo da se smetne s uma da ne sadrže holesterol i da su izuzetno kalorična (15 kalorija svako jaje).

Za koje bolesti se koriste jaja japanske prepelice

Stručnjaci iz Japana, Kine i Rusije, odavno se bave lekovitim osobinama jaja prepelice i došli su do zaključka da delotvorno deluju u slučaju bolesti krvi, krvotoka, jetre, želuca, bubrega i mozga i da pospešuju metabolizam, jačaju imunitet i kondiciju.
Jaja japanske prepelice koriste se za lečenju ateroskleroze, posledica srčanog infarkta, povišenog holesterola i krvnog pritiska, čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu, tuberkuloze, bronhijalne astme, migrene, anemije, kancera…

Kako se koriste jaja prepelice
Da bi bila efikasan lek poznavaoci preporučuju terapiju od 240 jaja. Trebalo bi da se piju sveže umućena pola sata pre doručka. Može da im se doda šećer ili med (ako pacijent nije dijabetičar), sok limuna ili drugog voća. Deci od 3
do 10 godina preporučuju se 3 jaja dnevno (tokom 80 dana), a odraslim 4 jaja dnevno (60 dana). Prve godine lečenja preporučuju se dve terapije uz pauzu od 3 meseca, ali je pre početka lečenja neophodno da se konsultuje lekar.