Bol u kolenu je čest problem i može uticati na ljude svih dobi. Može biti uzrokovan iznenadnom ozledom, ili nekim drugim uslovom kao što je artritis. Liečenje će varirati ovisno o uzroku.

Iznenadna bol u jednom od kolena obično ne mora značiti da trebate videti svog lekara, već je možete rešiti sa jednostavim prirodnim lekovima kao što je ovaj sa limunom.

 

Sastojci

  • 1-2 limuna
  • susamovo ulje

Priprema i korištenje

Izrežite limun na male komadiće.Stavite komade u pamučnu krpu i umočite u toplo susamovo ulje. Stavite krpu na zahvaćeno koleno 5 do 10 minuta. Učinite to dva puta dnevno dok bol ne nestane u potpunosti.

Napomena: Pijenje soka od jednog limuna razređenog u čaši tople vode u ranim jutarnjim satima na prazan želudac je takođe korisno za ovaj problem.

Limun je bogat izvor vitamina i minerala, kao što su vitamin C, A, B1, B6, magnezijum, pektin, folna kiselina, fosfor, kalcijum i kalijum.

Visoka količina kalcijuma i vitamina C pomaže u održavanju i poboljšanju zdravlja kostiju i sprečava bolesti povezane sa kostima kao što su osteoporoza, reumatoidni artritis i upalni poliartritis.

Susamovo ulje se koristi kao isceljujuće ulje već hiljadama godina. To je prirodno protiv-upalno sredstvo. Susamovo ulje se apsorbuje brzo i prodire kroz tkiva u samu srž kosti. Ono ulazi u krvotok kroz kapilare i cirkuliše.