koji su simptomi upale prostate

Simptomi upale prostate će se manifesovati bolovima koji zahvataju čitavu genitalnu regiju, testise, penis, deo između skrotuma i anusa, kao i donji deo leđa….
koji su simptomi upale prostate
Ma koliko delovalo čudno, muškarcima je veoma neprijatno da otvoreno pričaju o bolestima, posebno onima koje pogađaju njihovu “muškost”. Jedno od takvih oboljenja jeste i upala prostate – žlezde smeštene ispod mokraćne bešike, zadužene za lučenje materija koje ulaze u sastav ejakulata (sperme). Radi se o veoma ozbiljnom oboljenju, koje izaziva čitav niz bolnih stanja i negativno utiče na polnu moć muškarca.

SIMPTOMI UPALE PROSTATE
Učestalo i bolno mokrenje samo su neki od znakova oboljenja
Ukoliko JE U PITANJU hroničnI oblik upale prostate, simptomi će se manifesovati bolovima koji zahvataju čitavu genitalnu regiju, testise, penis, deo između skrotuma i anusa, kao i donji deo leđa. Javlja se i slabljenje mlaza mokraće (slab i isprekidan mlaz), otežano mokrenje, napinjanje pri mokrenju, nepotpuno pražnjenje bešike, nagoni za mokrenjem koji se teško ili nikako ne mogu suzbiti i učestalo mokrenje (naročito noću). Moguća je i infekcija urinarnog trakta, koja se nepovoljno odražava, pre svega, na stanje bubrega i mokraćne bešike.

Pomoć kod ovakvih simptoma može biti jedanput dnevno topla kupka u kojoj ćete sedeti 15 do 30 minuta. Toplota će opustiti donje stomačne mišiće i ublažiti bolove.

Jednu supenu kašiku lanenog semena pomešajte sa 2 dl soka od narandže i pijte jedanput dnevno.

Pravitesok od paradajza, jer je ovo povrće je bogato likopenom, bioflavonoidom koji rešava problem
slabog mlaza tokom mokrenja i reguliše potrebu za uriniranjem. Likopen ujedno smanjuje rizik od nastanka tumora prostate.

Grickajte bundevine semenke, jer sadrže visok nivo fitosterola i cinka, koji su presudni za očuvanje zdravlja prostate.
Ali pre svega kad se primete simptomi upale prostate treba otići na urološki pregled.

Kako izgleda urološki pregled prostate
Većina muškaraca zamišlja posetu urologu kao nešto vrlo dramatično i negoduje na sam pomen rektalnog pregleda. A kako to zapravo izgleda? U pitanju je pregled tokom kojeg lekar navlači podmazane rukavice i kroz anusni otvor uvodi prst u rektum da bi opipao veličinu i oblik prostate. Pritom proverava da li prostata ima i eventualna ispupčenja koja bi mogla nagovestiti prisustvo tumora.
Vaš partner će možda lakše pristati na ovu “torturu” ukoliko mu objasnite da i vi, ali mnogo češće, prolazite kroz slično iskustvo na ginekološkom pregledu.
Povezani članci>>> Prostatitis upala prostate                                  Rak prostate

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *