kantarion

Kantarionovo ulje vekovima je bilo narodni lek za kožu, posebno za povrede kože, opekotine i hemoroide.Iako se ulje prodaje u nekim biljnim apotekama i prodavnicama zdrave hrane, kreme su takođe dostupne.Kantarionovo ulje sadrži hipericin ili hiperforin supstance za koje se smatra da imaju anti-inflamatorno i antibakterijsko dejstvo.Kantarion sadrži tanine, jedinjenja koja mogu da ublaže iritaciju kože, i utiču na zarastanje manjih posekotina.Kantarionovo ulje se primenuje na koži i za lečenje modrica i ogrebotina, upale mišića i bolova čak i za prvi stepen opekotina.

Kantarionovo ulje održava elastičnost kože i pomaže joj da zadrži svoj originalni oblik sprečavajući pojavu bora. Tokom vremena, koža proizvodi sve manje elastina, i kako starimo imamo sve više bora.Kantarion pomaže u održavaju potrebnog nivoa elastina i smanjuje pojavu finih linija i bora.
Kantarionovo ulje hidrira kožu čineći je svežom i baršunastom.
Ako imate crvenilo kože ili iritacije ovo ulje pomaže protiv upale i ublava svrab i iritacije.

Kantarionovo ulje za akne

Kantarionovo ulje je odlično sredstvo za akne, ono je prirodno antibakterijsko sredstvo koje ubija bakterije koje izazivaju akne.U kombinaciji sa anti-inflamatornim dejstvom, ono pruža dvostruki udarac protiv akni.Akne nestaju bez isušivanja kože a nema ni ožiljaka kao posle upotrebe nekih hemijskih preparata za akne.

Ali primena kantarionovog ulja na kožu može biti rizična.Ono izaziva ozbiljnu osetljivost na sunčeve zrake, pa ga treba izbegavati u letnjim mesecima, a posebno izbegavati sunčanje u vreme tretmana ovim uljem.