Ako vas muči uporna kandida gljivična infekcija vreme je da primenite lečenje prirodnim putem…korigujete ishranu, ojačate imunitet i isprobate prirodne preparate na bazi limunovih semenki i belog luka.
kandida lecenje
Kandida, prirodni stanovnik vagine i debelog creva, često nam pravi probleme. Nekontrolisano se razvija pod uticajem vlage i toplote, usled neurednog načina života, pada imuniteta i celodnevnog nošenja mokrog kupaćeg kostima.

SIMPTOMI KANDIDE
Simptomi kandide su: gust beličast (sirast) sekret, čiji miris podseća na kvasac, intenzivan svrab i peckanje u predelu vagine, a nekad i ojed na preponama, te upala vaginalne sluzokože. Mnogo inficiranih žena žali se na bol pri mokrenju i seksualnim odnosima. Simptomi kandidijaze obično nastaju naglo i s vremenom se ponovo pojačavaju.

LEČITE KANDIDU NA VREME
Ukoliko se odmah započne terapija koju odredi genekolog, infekcija brzo prolazi, ne ostavljajući nikakve posledice. Ali ako se zanemari ili ne leči na pravi način,kandida može da se proširiti na matericu i jajnike, izazvajući upalu jajovoda i – posledično – sterilitet.

LEČENJE KANDIDE
Terapija za ovu ginekološku infekciju sastoji se od uzimanja antimikotika i dijetalnog režima ishrane. Podrazumeva upotrebu oralnih ili lokalnih lekova za gljivice (vaginaleta i krema) i strogo izbegavanje šećera, soli, belogbrašna, suhomesnatih proizvoda, grickalica, sokova i alkoholnih napitaka. Traje od sedam do deset dana, a potom se pravi pauza od dve nedelje. Nakon toga sledi kontrola, koja se po potrebi ponavlja.

LEČENJE KANDIDE PRIRODNIM PUTEM
U sprečavanju i lečenju kandide (kao dopunska terapija) pomaže ekstrakt limunovih semenki, te kapsule belog luka ili beli luk. Ali da bi dali očjekivane rezultate, prirodni preparati moraju se uzimati dve do tri nedelje. Probiotske kapsule pijte jednom do dvaput dnevno, posle jutarnjeg i večernjeg obroka, jer ćete tako normalizovati nivo korisnih bakterija. Obavezno u organizam unosite više magnezijuma, kalcijuma i cinka, te vitamina C i B kompleksa.

ISHRANA
Da biste se zaštitili kandide, jedite povrće bogato selenom, jo-dom i vitaminom C (zelena salata, kupus, praziluk, brokoli, blitva, paprika, šargarepa), žitarice (ječam, ovas, raž, mekjnje, zobene pahuljice), jogurt, kiselo mleko, morsku ribu, nezaslađene ceđene sokove, limun, limetu i grejpfrut. Ove namirnice ubrzavaju metabolizam, sprečavaju prekomerni rast gljivica i poboljšavaju odbrambene sposobnosti organizma.

NEKOLIKO SAVETA ZA PREVENCIJU KANDIDE
Neki medikamenti mogu prouzrokovati nagli razvoj kandide. Zato, ukoliko uzimate neki od tih lekova, obavezno pojačajte preventivne mere. Nedelju dana pre odlaska na more, kao i na letovanju, svako veče posle tuširanja upotrebite vaginaletu na bazi probiotika. Naime, one obnavljaju vaginalnu sluzokožu i sprečavaju pojavu genitalnih gljivičnih infekcija. Osim toga, održavajte vaginalnu regiju što suvljom i omogućite koži da diše. Izbegavajte nošenje mokrog kupaćeg kostima, a intimnu higijenu održavajte gelom s blago kiselom pH vrednošću.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *