Biota intima cena

Pripadnice nežnijeg pola i te kako moraju voditi računa o higijeni intimne zone, budući da je u pitanju regija tela koja je naročito osetljiva i koja iz tog razloga i zahteva određenu vrstu nege.

I dok ima ginekologa koji isključivo preporučuju korišćenje ili samo vode ili običnog, bebi sapuna za intimnu negu, mnogo je više onih koji preporučuju svojim pacijentkinjama da koriste namenske preparate, koji se mogu naći na tržištu. Biota Intima je jedan od onih, koji se izdvaja po kvalitetu, budući da se radi o liniji proizvoda namenjenih intimnoj nezi, koji imaju za cilj održavanje optimalnog zdravlja vagine, a posredno utiču pozitivno i na prevenciju različitih problema koji se mogu javiti u intimnoj regiji.

Najprodavaniji proizvodi za intimnu negu

Sa ciljem održavanja higijene intimne zone, kao i Ph vrednosti u tom delu tela se najčešće koriste različiti sapuni za intimnu negu i gelovi. Vrlo je važno u tom slučaju obratiti pažnju i na to da sa puno pažnje budu odabrani proizvodi takve vrste, koji se smatraju i najprodavanijim, a u smislu da ne sadrže jake hemijske sastojke, koji mogu negativno da utiču na inače osetljivu regiju. Takođe je važno da takvi proizvodi za intimnu negu imaju nisku Ph vrednost.

Još jedan od proizvoda koji je među najprodavanijiima kada je u pitanju intimna nega jesu i namenske vlažne maramice. Ne samo da su izuzetno praktične za korišćenje, nego se radi o proizvodima koji u većini slučajeva ne sadrže dodatne parfeme, a odličan su izbor za negu intimne regije.

Najbolji proizvodi za intimnu negu

Iako se na tržištu mogu zaista naći brojni proizvodi namenjeni nezi intimne regije pripadnica nežnijeg pola, među njima se izdvojio Biota Intima. Cena tog proizvoda odgovara mnogima, uzevši u obzir da važi  za pristupačnu.

Osnovni cilj koji ovakvi proizvodi imaju jeste održavanje Ph vrednosti intimne regije, ali i održavanje vaginalne flore na optimalnom nivou, a uz odgovarajuću negu.

U zavisnosti od toga da li je u pitanju gel za intimnu negu, sapun ili neki drugi proizvod koji nudi Biota Intima, zavisi i koji dodatak je korišćen. Najčešće se koristi ekstrakt ginka, zatim kamilice i ulja čajevca, te drugih biljaka koje dokazano imaju pozitivan efekat na negu intimne regije.

Prednost korišćenja ovakvih preparata jeste što bez ikakvih smetnji mogu da se upotrebljavaju i na dnevnom nivou. Ipak, kao i svi drugi preparati, tako ni Biota Intima preparati ne bi trebalo da bude korišćena na svoju ruku, već isključivo u skladu sa preporukom i mišljenjem nadležnog ginekologa.

Kako odabrati odgovarajući preparat za negu intimne regije?

Smatra se prilično nezahvalnim izvajati neke preparate za intimnu negu koji postoje na tržištu, ali se ne može osporiti da su se neki među njima jednostavno izdvojili svojim kvalitetom i brojnim zadovoljnim korisnicima.

Uopšteno govoreći, vlažne maramice, te gelovi za intimnu negu i sapuni se smatraju najprodavanijim, odnosno najčešće korišćenim proizvodima tog tipa.

A ono čime se treba rukovoditi prilikom izbora jeste koje sastojke podrazumeva konkretni sapun, gel ili intimni sprej, te neki drugi proizvod namenjen intimnoj nezi. Naime, vrlo je važno da takav jedan proizvod nema dodate mirise, odnosno bilo koje potencijalno štetne sastojke. Obično se radi o vrlo blagim proizvodima, koji održavaju optimalni nivo Ph vrednosti, a nemaju parabene, te se koriste kako za negu, tako isto i za svojevrsnu zaštitu intimne zone.