Žuljevi (kurje oči) kako ih ukloniti
Kako ukloniti kurje oči-žuljeve-lek
Da bi se izbegli žuljevi (kurje oči) treba nositi udobne cipele, a ne tesne, a ako su se već pojavili ne treba ih zanemarivati. Oni su bolni, ali se mogu lako ukloniti i to prirodnim sredstvima…

Kako ukloniti kurje oči-žuljeve
1. nakon pranja i držanja nogu u toploj vodi izrezati žulj i priviti sveže isečeni kolut limuna i oblog držati u toku noći ili čistu krpu natopiti sokom od limuna i priviti uveče. Ovo ponavljati sve dok žulj ne omekša i nestane.

2. Sitne glavice crnog luka ili arpadžik, iseći na polovine i držati u sirćetu 3-4 dana. Nakon toga, na svaki žulj staviti polutku i omotati krpom ili zavojem da ne spadne. Ovo ponavljati nekoliko večeri i svako jutro ostrugati omekšali deo žulja.

3. Zgnječeni česan belog luka preliven limunovim sokom staviti direktno na kurje oči da stoji u toku noći. Ovaj lek ponavljati nekoliko večeri uzastopce.

4. Naribani krompir priviti na žulj pre spavanja. Ovo ponavljati nekoliko noći sve dok žulj ne nestane, ili privijati mešavinu od nekoliko isitnjenih češnjeva belog luka, kašičice naribanog krompira i kašičice limunovog soka.

5. Ovo je dobar lek za kurje oči-Mešavini od po kašičice isceđenog soka belog luka i limuna dodati kašičicu salicila, dobro izmešati i priviti na žulj uveče, pre spavanja. Ponoviti 2-3 večeri, tj. dok žulj ne otpadne.

6.Efikasan lek za žuljeve- Samleti glavicu belog i crnog luka i dodati kašiku vinskog sirćeta i priviti na žulj uveče, pre spavanja. Ponoviti 2-3 večeri uzastopce.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *