kako smanjiti znojenje

Moguće je smanjiti znojenje ali ne i potpuno ga sprečiti.Mnogim ljudima je veći problem od samog znojenja miris znoja koji može biti neprijatan…
kako smanjiti znojenje
Tokom veoma toplih dana nemoguće je sprečiti znojenje ali treba voditi računa o neprijatnim mirisima.Znoj sam po sebi nema miris , ali bakterije koje nastaju njegovim raspadanjem u dodiru sa vazduhom izazivaju neprijatne mirise.Ipak rešenje postoji i za one koji su skloni prekomernom znojenju.

ISHRANA
Tokom vrelih letnjih dana izbegavajte beli luk, suhomesnate proizvode, alkohol, pušenje, plodove mora, jake začine i sve namirnice koje utiču na miris znoja. Nemojte jesti previše ljutu i masnu hranu, izbegavajte meso i jedite što više povrća.

Žalfija
Ova blagotvorna biljka je veoma efikasna u smanjivanju znojenja. Stoga bi bilo dobro da svakog dana popijete barem pola litra čaja od žalfije ako želite smanjiti znojenje. Takodje, prekomerno znojenje možete smanjiti i ako svakog jutra popijete dve kašike jabukovog sirćeta razblaženog u čaši vode.

LAGRNA ODEĆA
Nosite isključivo laganu garderobu od pamuka, svile i drugih prirodnim materijala. Veštačke tkanine dodatno iritiraju kožu i podstiču znojenje. Zato nosite odeću koja omogućava vašoj koži da „diše”.

SAPUN I MLAKA VODA
Ukoliko imate problema sa preteranim znojenjem vodite računa o sapunu kojim se kupate. lzbegavajte klasične kupke, već koristite antibakterijske sapune. Kupajte se iskijučivo mlakom vodom. Hladna voda će vas trenutno rashladiti, ali ćete se ubrzo ponovo znojiti jer telo nastoji da što brže povrati temperaturu.

STRES
Svo kupanje, dezodoransi i antiperspiranti neće imati mnogo efekata ako ne izbegavate stres, koji i te kako izaziva prekomerno znojenje. Redovno se opuštajte, šetajte po prirodi i izbegavajte negativna osećanja i misli.

Obuća
Nosite obuću kroz koju noge mogu da dišu.Leti nosite sandale ili cipele od prirodnih materijala.Ako nosite patike neka budu sa otvorima kako bi stopala mogla da se hlade.

Šeširi
Izbegavajte nošenje šešira i kapa,velika količina toplote u telu oslobadja se kroz glavu.Ako nosite šešir vaše telo neće moći da oslobodi toplotu što će dovesti do povećanog znojenja.

Mršavljanje
Ako ste gojazni mršavljenje i skidanje dodatnih kilograma će pomoći u rešavanju ovog problema.Ako skinete dodatne kilograma sigurno ćete smanjiti znojenje.Vitko telo se jednostavno lakše i efikasnije hladi.

Kafa
Smanjite količinu kafe i drugih kofeinskih pića jer kofein može doprineti povećanom znojenju.

Nosite antiperspirant dezodorans svuda sa vama ako i pored svih preduzetih mera imate jako znojenje upotrebite ga.
Neki ljudi imaju veći broj znojnih žlezda od drugih zbog toga se u istim uslovima mnogo više znoje.Ako je vaše znojenje zabrinjavajuće jako ,potražite savet dermatologa.
Povezani postovi>>> Prirodni lekovi i lekovito bilje za prekomerno znojenje       POJAČANO ZNOJENJE
JAKO ZNOJENJE

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *