kako povecati plodnost muskaraca

Saveti Kako povećati plodnost muškaraca- Muškarci koji imaju teškoća s plodnošću trebalo bi da:
• izbegavaju pivo, jer njegov prirodni sadržaj estrogena može da smanji broj spermatozoida;
• smanje uzimanje mesa, mlečnih proizvoda, pasulja i graška, koji takođe mogu da sadrže estrogen
• ako muškarci žele povećati plodnost trebalo bi da izbegavaju vrele kupke, jer proizvodnja spermatozoida je slabija ako se testisi zagreju.
• U nekim poslovnim zgradama nema dovoljno svežeg vazduha, veoma je povišeno niskofrekventno elektromagnetno zračenje (od kompjutera i druge električne opreme), a povišena je i koncentracija hemikalija u vazduhu — na primer formaldehida — koje isparavaju iz sintetičkih presvlaka na zidovima i podovima. Takva sredina teoretski može da utiče na plodnost muškaraca.
Isto može da važi i za neke kuće ili stanove. Proverite da vaš poslodavac sprovodi neophodne sigurnosne mere, na primer o izloženosti hemikalijama zračenju. Ako živite ili radite u takvim uslovima, provodite što više vremena na otvorenom kako bi povećali plodnost. •
kako povecati plodnost muskaraca
Dugo sedenje (naročito prekrštenih nogu) ili izloženost direktnoj toploti mogu da pregreju testise i smanje proizvodnju spermatozoida a to znači i plodnost muškarca.
Ako imate problem smanjene proizvodnje spertmatozoida, upitajte se da li je uzrok možda vaše zanimanje — na primer vozača autobusa ili zavarivača. Ako je tako, možda bi trebalo da promenite posao, ako je moguće, dok vaša partnerka ne zatrudni.

Hemikalije smanjuju plodnost muškaraca
Mnogi proizvodi za domaćinstvo sadrže hemikalije koje mogu da smanje plodnost. Ne udišite pare organohlornih pesticida — na primer, spreja protiv buva kod kućnih ljubimaca — i ne dodirujte nijedan proizvod koji sadrži pesticide.
• Ne udišite dim upaljene plastike koja sadrži polivinil-hlorid (PVC).
• Ne ljuštite staru boju koja možda sadrži olovo.
• Ne udišite isparenja razređivača, lepila, fl-mastera i boja. Izbegavajte infekcije. Pošto majčino zdravstveno stanje može da utiče na zametak u razvoju, važno je da izbegavate zaraze svih vrsta dok pokušavate da zatrudnite, kao i tokom trudnoće.

Muškarcima multivitaminski preparati mogu poboljšati plodnost
• L-karnitin, materija slična aminokiselinama i povezana s vitaminima B kompleksa, može da poveća broj spermatozoida i njihovu pokretljivost.
• Lekovita biljka ženšen i sibirski ženšen mogu se uzimati naizmenično svaka 3 meseca kako bi se podstakao nastanak i povećao broj spermatozoida. Uzimajte 100-250 mg ženšena ili 100-300 mg sibirskog ženšena dva puta dnevno.

• Oba partnera treba da se klone osoba koje su prehlađene, kašlju, imaju grip, dečje bolesti druga virusna oboljenja. • Najmanje šest meseci pre nego što pokuša da zatrudni, žena treba da proveri imunitet na rubeolu i da se vakciniše ukoliko je potrebno.
• Posavetujte se s lekarom o merama predostrožnosti protiv toksoplazmoze, infekcije protozoama koja može da ošteti zametak. Ako imate mačku, zamolite nekog drugog da čisti njen pesak. Ako morate sami, obložite ga novinama, nosite gumene rukavice, a zagađeni pesak sipajte pravo u plastičnu kesu za smeće. Operite ruke ako ste dodirivali sirovo meso i jedite samo dobro termički obrađeno meso.
Povezani postovi>>> Kvalitet sperme

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *