ojacati imunitet

Važno je ojačati imunitet ne samo u zimu kada mnogi očekuju virusne infekcije već i tokom cele godine jer jači imunitet znači jaču zaštitu od svih mogućih bolesti od virusnih infekcija do raka…
ojacati imunitet
Metod za osobe koje žele ojačati imunitet
Pravilo bro 1: Hranite se zdravom prirodnom hranom koja sadrži vitamine,mineralne soli,biljna vlakna itd.Ne zaboravite naročito, na asove zdrave ishrane: med, povrće iz porodice kojoj pripada kupus, južno voće, pšenične klice…
Pravilo broj 2: Dišite duboko i često. Kiseonik je najveći neprijatelj virusa i kancerogenih ćelija.
Pravilo broj 3: Bavite se fizičkim aktivnostima. One ubrzavaju cirkulaciju krvi, oslobađaju organizam svih toksina, snabdevaju ga kiseonikom.Zahvaljujući fizičkim aktivnostima bolje se luči »hormon sreće«, endrofin, koji se bori protiv depresije i jača naš imunitet. I ne zaboravite na dugo kupanje u toploj vodi — to je odličan način da se oslobodite toksina iz organizma.
Pravilo broj 4: družite se samo s ljudima koji pozitivno zrače, »davaocima energije«. Bežite kao od kuge od onih koji su pesimisti, koji vas »prazne« i depremiraju.

AKO ŽELITE OJAČATI IMUNITET RECITE NE:
— Mastima životinjskog porekla, industrijskim uljima. Tim rafinisanim jestivim uljima nedostaju pojedine masne kiseline neophodne za zdravlje organizma.
— Belom rafinisanom šećeru, prvorazrednoj hrani za kancerogene ćelije.Sto grama belog šećera unetog u organizam sprečava rad odbrambenog sistema belih krvnih zrnaca za celih pet sati!A šećer se nalazi u svim slatkišima koje konzumiraju deca i time ubijaju svoj imunitet.
— Holesterolu, alkoholu, kafi, jakim čajevima i ostalim nadražujućim napicima.
— Cigaretama, one slabe imunitet i sprečavaju dobru oksigenizaciju.
-Beloj rafinisanoj soli u kojoj nema prirodnog joda.
— Hlebu od belog brašna, testeninama, kolačima pravljenim od belog brašna jer je ono devitalizovano i siromašno vitaminima i dijetalnim vlaknima. Od svega toga dobijamo kalorije bez vitamina!
— Konzervama lišenim potrebnih supstanci za dobro funkcionisanje belih krvnih zrnaca.

AKO ŽELITE OJAČATI IMUNITET RECITE DA:
-Svežem voću i povrću. Salatama ili soku napravljenom od njih. Oni će obogatiti vaš organizam vitaminima i potrebnim fermentima, kao i kalcijumom koji pomaže sazrevanju zdravih ćelija i sprečava njihovo nenormalno razmnožavanje.
— Salatama koje u sebi sadrže puno magnezijuma a on je odličan zaštitnik od raka.
— Špargli i koštunjavom voću — bademima, orasima, lešnicima jer je ono naročito bogato bakrom koji koči, a i sprečava, razvitak kancerogenih ćelija i virusa.
— Integralnim žitaricama, hlebu od njih, a naročito pšeničnim klicama zbog magnezijuma i vitamina E koji ima antitoksično dejstvo.
— Medu i mleču, jer su oni trezori enzima i nadoknaduju mnoge nedostatke naše ishrane.
— Jogurtu i drugoj hrani pravljenoj na bazi lakto-fermentacije jer je ona dobra za organe za varenje, posebno creva.

Uz sve navedeno ojačaćete imunitet svog organizma što će mu pomoći da se bolje odupre i odbrani od infekcija, bolesti ili neke druge biološke ili hemijske opasnosti. Imunitet ima ulogu da uspostavi barijeru protiv patogena, kancerogenih ćelija, štetnih molekula i otrova.Savremenim načinom života a naročito savremenom ishranom svakodnevno slabimo svoj imunitet.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *