Ispiranje debelog creva poznato kao hidrokolon terapija oslobađa organizam od štetnih materija, čuva zdravlje, jača imunitet i ubrzava metabolizam .

U savremenim uslovima življenja ljudi nemaju dovoljno slobodnog vremena, pa ne vode računa o pravilnoj ishrani i redovnim fizičkim aktivnostima, neophodnim za normalno funkcionisanje digestivnog trakta. Usporen rad creva može da izazove glavobolje, hroničan umor, nadutost stomaka, gasove, podočnjake, višak kilograma, fleke na koži i mnoge druge smetnje.

Nagomilavanje toksina
Smatra se da su problemi sa varenjem posledica želudačnih oboljenja, ali se pri tome u velikoj meri zanemaruje uloga koju u procesu varenja ima debelo crevo. Naime, resorpcijom minerala, vitamina, hranljivih materija i viška vode,debelo crevo završava proces varenja hrane, ali se u njemu sakupljaju i njeni nesvarljivi delovi, koji se zatim, kroz analni otvor, periodično izbacuju napolje. Loše navike u ishrani, nedovoljno konzumiranje vode i vlaknastih materija, prekomerni unos hrane, kao i nedostatak fizičke aktivnosti, neki su od elemenata koji dovode do akumuliranja fekalnih materija i njihovog skladištenja celom dužinom zida debelog creva, i to u vidu očvrsle gumatozne mase. Kada se u njemu zadržava masa od potpuno prerađene hrane, iz koje su već iskorišćeni svi dobri sastojci, dolazi do otpuštanja toksina u sve ostale organe. U slučaju hroničnog zatvora, stvara se visok nivo toksina, što dovodi do fenomena nazvanog autotoksemija — telo postaje zasićeno otrovima koji se ne mogu eliminisati, pa truje samo s-be. Alcumufirane naslage ispuštaju toksine, koji se putem krvi i limfe raznose po organizmu, pogađajući i sve ostale vitalne organe. U ovoj situaciji dolazi do propadanja ćelija, ubrzanog starenja, pojave nečiste kože, akni, hroničnog zamora, problema sa koncentracijom i pamćenjem. Takođe, posledica je nesanica, prekomerna telesna težina, celulit, hronična glavobolja, osećaj nadutosti, nervoze, razdražijivosti i zatvora.

Revitalizacija organizma ispiranjem debelog creva
Da bi se otklonile tegobe, neophodno je isprati debelo crevo od starih naslaga, što se postiže hidrokolon tretmanom za ispiranje debelog creva, koji je veoma efikasan. Njime se eliminišu sve fekalne materije iz organizma i ubrzava se metabolizam. Ovaj tretman sastoji se od dovođenja filtrirane vode temperature tela u debelo crevo i izbacivanja otpada direktno u odvod. Koristi se monitorna tehnologija sa zatvorenim sistemom dovođenja vode, a s obzirom na to da štetne materije idu direktno u odvod, postignuta je maksimalna higijena i udobnost tokom tretmana. Debelo crevo apsorbuje kiseonik i doprema ga u krvotok, pa se na kraju ispiranja vrši njegovo ozoniranje. Ozon je troatomni molekul kiseonika koji, ne samo što uništava viruse, bakterije i gljivice, već vezuje i slobodne radikale, podstiče cirkulaciju i podiže nivo imunološkog sistema, štiteći od brojnih infekcija.

Hidrokolon ispiranje debelog creva jednostavan je i bezbolan tretman. Pacijent sve vreme leži na leđima i tokom tretmana komunicira sa lekarom, a obučen je u šorts, zbog čega je osećaj neprijatnosti sveden na minimum. Obično se radi 5-6 tretmana, što zavisi od starosti pacijenta i odluke lekara, koju on donosi nakon proveravanja medicinskih analiza i detaljnog razgovora sa pacijentom. Nakon završetka tretmana dubinskog ispiranja debelog creva, svi pacijenti osećaju poboljšanje u funkcionisanju celokupnog organizma. Energija im se obnavlja, gubi se sindrom hroničnog umora, osećaju se lakše i vitalnije i imaju bistrije misli. Efekat je naročito primetan na koži, jer ten dobija zdraviji izgled, gube se podočnjaci, a akne i miteseri stvaraju se u manjoj meri.
Gube se postepeno glavobolje, a noćni san je daleko prijatniji. Hidrokolon ispiranje debelog creva ne prepo-ručuje se osobama koje pate od krvarenje iz digestivnog trakta, koji boluju od hipertenzije, bubrežne insuficijencije, onima koji imaju epileptične napade, crevne perforacije, kao ni u slučaju malignih oboljenja i trudnoće.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *