afrodizijak hrana

Da li hrana može da posluži kao afrodizijak? Kako hranom pojačati polnu moć muškarca i kojim jelom podstaći želju žene ,bilo je i ostalo intrigantno pitanje.Tvrdi se da određene namirnce imaju baš takvu moć.Koja je to seksi hrana? Da li ona zaista snaži libido? afrodizijak hrana

Skoro svaka kultura posvećuje deo svog folklora stvarima vezanim za seks, a popularna tema je uvek bila afrodizijak hrana.Oduvek su postojale tvrdnje da određene namirnice povećavaju seksualnu moć- ali da li je to istina?

Postoje brojne namirnice za koje se veruje da imaju seksualno stimulativne efekte, iako u većini slučajeva, njihovi efekti tek treba da budu naučno dokazani. Ova lista ispod nikako nije nesporna ali se sva hrana može povezati sa pojačavanjem cirkulacije,podizanjem nivoa energije,povećanjem toplote i drugim stvarima koje se dalje mogu povezati sa naučno utvrdjenim činjenicama vezanim za seksualnu želju i moć.

Dostupna hrana
Pre svih, kiseh kupus najviše podiže seksualnu moć. Jedno nemačko istraživanje pokazalo je da svež kiseli kupus (ne kuvan ili dinstan), utiče na bolju potenciju. Za sve one koji bi da ostvare razne maštarije i sačuvaju snagu i potentnost, preporučljivo je jesti salatu od kiselog kupusa, dva puta dnevno.

Širok izbor hrane
Na listi hrane koja pomaže da se ostvari sjajan seks su i azuki pasulj, bademi, orasi, med, artičoke, špargla, avokado, banane, jabuke, kupina, crna ribizla, trešnja, urme, smokve, ogrozd, lešnik, brazilski orah, mango, nar, maline, soja, ostrige, zelene alge, integralni pirinač, kardamon, cimet, đumbir, celer, crvena morska trava, divija mirodjija (komorač), lan, beli luk, praziluk, sladić, morska trava nori, orašćić, ovas, crni luk, peršun, bundeva, semenke bundeve, šafran, susam, spanać, alga spirulina, kinoa, semenke tikve, poparen kelj, jagode, semenke suncokreta, paradajz, pastrmka, diviji losos, kurkuma, vanila, potočarka.. sve je to hrana koja se pominje kao afrodizijak.Impozantan broj namirnica zar ne ?

Kako funkcionišu?
Pomenute namirnice pojačavaju cirkulaciju u seksualnim organima tako što ih snabdevaju krvlju i šire krvne žile i kapilare, što rezultuje osećanjem uzbuđenosti.One su izvor energije, zagrevaju organizam i podstiču znojenje. Utiču na rad žlezda s unutrašnjim lučenjem, podstičući proizvodnju ženskih i muških polnih hormona. Deluju i na nervni sistem tako što opuštaju, podižu raspoloženje i samopouzdanje, i pojačavaju seksualnu želju i uzbuđenje.

Seksualno sugestivne hrana
Mnoge različite namirnice se smatraju afrodizijacima zbog svoje seksualno sugestivnim prirode.Jaja i kavijar podsećaju na reproduktivni sistem. Špargla, banane, luk, šargarepa i krastavci, takođe podsećaju na polne organe, i stoga su svrstane u mnogim kulturama kao afrodizijak hrana.Mnogi veruju da su ostrige označene kao “afrodizijak” zbog svog oblika. Nakon detaljnije inspekcije, one pomalo liče na ženski seksualni organ. Ovo bi mogao da bude razlog zašto su ljudi od davnina povezivali dagnje ​​sa seksualnošću. Seksualni apetit, češće počinje u umu nego u telu, tako da ostrige mogu imati psihološki efekat na libido.

Alkohol
Ma kako zvučalo, alkohol se takođe smatra afrodizijakom. On opušta telo i smanjuje inhibicije. Drugim rečima, alkohol čini da radite stvari koje obično ne bi radili u trezniom stanju. Ona zapravo ne povećava libido, ona samo menja nečije viđenje stvari.
Koliko puta ste čuli priče o poznanika kako ste pravili magarca od sebe u toku žurke,spopadajući devojke. Gde bi čovečanstvo bilo da nije bilo alkohola? Svetsko stanovništvo bi bilo malobrojnije za nekoliko milijardi, verovatno.
Povezani postovi:Ishrana za bolju erekciju

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *