Kako lampa od himalajske soli utiče na zdravlje

Većinu svog života provedemo u zatvorenom prostoru, kod kuće, u automobilu ili kancelariji. Naše duševno stanje i fizička kondicija zavise od kvaliteta vazduha koji udišemo. Sam vazduh je pod električnim nabojem, to znači da se sastoji od beskonačnog niza pozitivno naelektrisanih molekula (jona) i negativno naelektrisanih molekula. Ispitivanja su dokazala da je neophodna njihova ravnoteža da bismo bili dobro raspoloženi. Monitori, klima uređaji i televizori su izvori suvišnih pozitivnih jona u vazduhu. Ovi uređaji stravaju električnu maglu koja nam uzrokuje loše raspoloženje, slabost i pospanost. Dodavanje negativnih jona pomaže da se vazduh uravnoteži i neutrališe električna izmaglica iz naših domova i radnih mesta.
himalajska lampa
Naša okolina je prepuna pozitivnih jona, koji ujedno i zagađuju vazduh. Ovi joni se prazne iz električnih uređaja, mreža pod visokim naponom, postrojenja za grejanje i hlađenje, radio i televizijskih uređaja, radarskih sistema, iz duvana, računara pa čak i iz usisivača. Lampa od himalajske soli se smatra efikasnim emiterom negativnih jona koji poboljšavaju kvalitet vazduha.

Na velikim nadmorskim visinama ili blizu vodopada, čist vazduh u sebi sadrži oko 4000 negativnih jona po kubnom centimetru, dok u gradskoj sredini u saobraćajnom špicu, negativni joni ne prelaze cifru od 100 do 120 jona po kubnom centimetru. Prisustvo negativnih jona u atmosferi stvara osećaj blagostanja.Naučnici smatraju da je optimalan nivo negativnih jona u vazduhu između 1000-1500 po kubnom centimetru. U zatvorenoj prostoriji gde istovremeno boravi i radi nekoliko ljudi, nivo negativnih jona ne prelazi 200 po kubnom centimetru.
Kristalna so je zahvaljujući svom hemijskom sastavu idealan izvor negativnih jona.
Negativni joni mogu očistiti vazduh od: prašine, polena, grinja, dima, neprijatnih mirisa, spora buđi…
Takođe mogu ublažiti simptome: polenske groznice, astme, depresije, hroničnog umora…

Gde se koristi himalajska lampa

Himalajske lampe se danas širom sveta koriste na radnom mestu, kraj računara, u toku masaže ili meditacije, u zadimnjenim prostorijama, u radnoj sobi, dečjoj sobi, bilo gde gde želite da stvorite prijatnu i opuštajuću atmosferu, gde god želite da uživate u lepoti lampe sa kristalima soli.

Napomena: Pošto je reč o prirodnim kristalima soli mogu se ovlažiti ako se izlože niskim temperaturama i/ili visokom sadržaju vlage kada se ne koriste.Ne vlaže se ako je lampa uključena.

13 neverovatnih blagodeti Himalajske kristalne soli

So je neophodna za život-ne možete da preživite bez nje. Međutim, većina ne shvata da postoji ogromna razlika između obične prerađene kuhinjske soli koji svi koristimo svakodnevno i zdrave prirodne soli u bilo kom obliku.
Obična kuhinjska so je u stvari 97,5% natrijum hlorida i 2,5% hemikalija kao što su apsorbenti vlage i jod. Sastojci se suše na preko 650 celzijusa što bitno menja prirodnu hemijsku strukturu soli i može dovesti do brojnih zdravstvenih problema. Ukoliko želite da Vaše telo funkcioniše pravilno bolje Vam je da unosite prirodne neprerađene soli. Najobičnija kuhinjska so je napravljena od sastojaka koji mogu da naškode našem zdravlju.

Čista himalajska kristalna so ne sadrži toksine i ima 84 minerala u tragovina koji su nam bitni za dobro zdravlje.
Kako sadrži 84 minerala i elemenata koji se inače nalaze u našem organizmu, koristi koje imamo od himalajske kristalne soli mogu biti:

-Regulacija tečnosti u organizmu;

-Regulacija prekomerne kiseline u ćelijama, pretežno u moždanim ćelijama;

-Regulacija nivoa šećera u krvi i usporavanje starenja;

-Pomoć u stvaranju hidroelektrične energije u ćelijama;

-Prikupljanje čestica hrane u crevnom traktu;

-Pročišćavanje pluća od sluzi – posebno pomaže kod astme i cistične fibroze;

-Deluje kao jak antihistaminik i otčepljuje sinuse;

-Prevencija grčeva u mišićnom tkivu;

-Učvršćuje strukturu kostiju – zbog nedostatka soli telo koristi so nataloženu u kostima što može uzrokovati osteoporozu;

-Reguliše san – so je prirodni hipnotik;

-Održava libido;

-Sprečavanje proširenih vena i kapilara na nogama i butinama;

-Uspostavljanje pravilnog rada srca – u kombinaciji sa vodom je bitna za regulisanje krvnog pritiska.

Himalajska so je sastavljena od mnoštva elemenata kod kojih su svi molekuli međusobno povezani. Takva povezanost omogućava da svih 84 minerala i ostalih prisutnih elemenata budu u međusobnoj harmoniji tako da so ima pozitivan efekat. Kada govorimo o holističkoj moći neprerađene soli, ni jedna se ne može uporediti sa himalajskom solju, a evo i zbog čega:

-To je prirodna so najvećeg kvaliteta;

-Pod elektronskim mikroskopom kristali soli imaju savršenu strukturu;

-Ručno se vadi i ispira;

-Kristalna so se ne menja pod uticajem elektromagnetnih polja;

-Ne sadrži zagađivače okoline.

-Nema ograničen rok upotrebe i ne grudva se pa nije potreban silicijun-dioksid za skladištenje.

Himalajske lampe su izuzetno korisne za svakodnevnu upotrebu kako bi poboljšali svoje zdravstveno stanje.Lampe od himalajske soli nisu samo ukras o kojem ćemo razgovarati i ne služe isključivo za stvaranje prijatnog okruženja, već je dokazano da pomažu u poboljšanju zdravlja. Himalajska so namenjena ishrani nam može pomoći kod lečenja mnogih bolesti.