Sigurno ste videli neku od reklama u kojima se veoma plastično prikazuje taloženje vodenog kamenca na delove vešmašine. Moglo bi se reći da se sličan proces odigrava i u ljudskom organizmu – tokom vremena štetne naslage nakupljaju se u čovekovom telu. One izazivaju brojne probleme, i baš kao ni veš-mašina, ni vaše telo više nije u stanju da funkcioniše kako treba. Višegodišnje naslage u debelom crevu neće nestati same od sebe. Potrebna je određena vrsta intervencije i to je pravi trenutak za hidrokolon terapiju.

Bolji rad svih organa

Da li ste se ikada zapitali zašto vam toliko prija jutarnje tuširanje? Higijenu na stranu, mlaz tople vode bukvalno učini da vam krv prostruji kroz žile. Tako je i sa debelim crevom. Jedina razlika je u tome što se kod hidrokolon terapije pojačava strujanje krvi kroz unutrašnje organe. Zamislite koliko dobra može da bude jer vam od toga jetra, bubrezi i debelo crevo bolje “rade”.

Hidrokolon terapija poboljšava efikasnost dijete

Za svakoga ko se odluči da konačno izgubi višak kilograma, hidrokolon terapija odličan je način da se efekti dijete ubrzaju i uvećaju. Čišćenjem starih naslaga omogućavate organizmu da apsorbuje dobre, dijetom uvedene, materije i da ne rasipa snagu na borbu protiv “loših” koje se godinama talože u debelom crevu.

Hidrokolon terapija za bolji kvalitet kože

Pošto je debelo crevo važan organ koji apsorbuje kiseonik i doprema ga u krvotok, kada se na kraju svakog tretmana u očišćeni kolon uvede ozon, taj troatomni molekul kiseonika, osim što uništi viruse, bakterije i gljivice, vezuje slobodne radikale, podstiče cirkulaciju krvi, normalizuje lučenje hormona i čini da vaša koža zablista. Bubuljice se povuku, tamni kolutovi oko očiju izblede i vaše lice zrači zdravljem koje dolazi iznutra, jer vam je organizam čistiji.

Nema neprijatnog zatvora

Kada se u debelom crevu nade sadržaj koji čine ostaci potpuno prerađene hrane, dolazi do otpuštanja toksina u sve ostale organe. Organizam je komplikovana mašina. Rad jednog organa utiče na sve ostale. Kod nelečenih, dugotrajnih zatvora stvara se tako visok nivo toksina da dolazi do fenomena autotrovanja. Vaše telo postane zasićeno toksinima što uzrokuje propadanje ćelija, prerano starenje (setite se kako je koža pušača siva usled svakodnevnog unošenja otrova), nečistu kožu, nesanicu, hroničnu glavobolju, iscrpljenost, tromost, nervozu i depresiju.

Koliko često se sprovodi hidrokolon terapija

Svaka osoba je različitog zdravlja, drugačije se hrani i živi. Nakon prva tri tretmana, donosi se dalji plan i program u vezi sa brojem tretmana. Za vreme prva tri tretmana, nedavno uskladištene otpadne materije i plinovi obično izlaze pre starih nataloženih materija iz creva. Ovo nije brz proces, to je proces otklanjanja “zapečenih” otpadnih materija iz unutrašnjosti crevnog zida, a one su se tamo taložile, u većini slučajeva, celog života, odnosno od rođenja. Obično se preporučuje serija od deset tretmana, u periodu od nekoliko nedelja (1-3 puta nedeljno). U prošeku, većina ljudi se oseća bolje već nakon trećeg tretmana. Od slučaja do slučaja, može se preporučiti više redovnih periodičnih tretmana.

Procedura

Sama procedura nije nimalo komplikovana. Prvo što treba da uradite jeste da porazgovarate sa lekarom. Ovo je neophodan korak, jer hidrokolon terapija ne može da se radi u slučaju da patite od ulceroznog kolitisa, ciroze jetre, crevne perforacije i tome slično. Lekar će vam preporučiti broj tretmana, obično je potrebno između 5 i 10. Takođe, preporučiće vam i nekoliko različitih rastvora koji se dodaju vodi prilikom terapije. Kompletan tretman traje oko 45 minuta. Ukoliko se još uvek dvoumite da li da se podvrgnete ovoj metodi, ne zaboravite da Anđelina Džoli, Met Dejmon, Sidni Kraford i mnoge druge zvezde redovno upražnjavaju hidrokolon terapiju. Ne zaboravite da negujete svoje telo – priuštite mu ono najbolje. Lepota ipak dolazi iznutra.

NAJČEŠĆE PREDRASUDE

Najčešće predrasude u vezi sa hidrokolon terapijom:

Hidrokolon terapija je bolna

Ovo je prvo pitanje koje svaki pacijent postavi. Moram vam reći da je to i najčešća zabluda. Hidrokolon terapija apsolutno je bezbolna! U krajnjoj liniji, i sami možete utvrditi da je to tako. Uđite u kuhinju i sipajte u čašu mlaku vodu. Uzmite jedan gutljaj. Da li vas nešto boli? Popijte ostatak vode. Još uvek vas ništa ne boli? To je to, nema jednostavnijeg objašnjenja. U hidrokolon terapiji se koristi voda, i to ona temperature tela. Kako to može da boli?

Hidrokolon terapija je veoma neprijatna!

Da li vam je prijatan odlazak kod zubara? Meni, lično nije prijatno kada mi neki stranac sat vremena drži prste u ustima. Da se razumemo, neprijatno je sve što ima bilo kakve veze sa lekarima, čak i najobičniji pregled može biti užasan ukoliko lekar koristi hladan stetoskop. Ginekologe ili urologe nećemo ni da spominjemo. Jedina razlika je u tome što ste se na sve ovo naviknuti! Realno gledajući, hidrokolon terapija neuporedivo je prijatnija od svega navedenog. Vaše je jedino da udobno legnete, slušate muziku i pročitate neke novine. Vrlo jednostavno!