mast ulje tinktura caj od nevena

Neven lek protiv herpesa
mast ulje tinktura caj od nevena
Ukoliko osetite peckanje po ustima, što je prvi znak pojave herpesa, odmah reagujte. Stavite na bolno mesto grožđanu mast. Jedan od najboljih načina za suzbijanje herpesa jeste korišćenje nevena. Neven je vrlo lekovita biljka, nije na odmet da je uvek imate u svom dvorištu.

Cvetovi su veoma lepi, a ujedno i veoma lekoviti. Lekovi koji sadrže neven su antiseptični.

Oni sprečavaju da se ispucala koža kod herpesa zarazi nekim drugim bakterijama.
Napravite čaj od nevena, pa ohlađen stavite na bolno mesto. Cvetove nevena stavite u gazu pa ih zdrobite kamenom ili nekim kuhinjskim pomagalom. Možete iz gaze iscediti tečnost i naneti je direktno na područje zahvaćeno herpesom.

Ukoliko vam ovo deluje komplikovano, jednostavno gazu sa zdrobljenim nevenom stavite kao oblogu na bolno mesto.

Alternativna rešenja koja mogu olakšati problem

1) Hladno-tople obloge na zahvaće-im područjima. Ako su mehurići na usnama, pokušajte da sisate led, i to naizmenično sa ispijanjem vrućeg čaja ili supe.

2) Isperite usta toplom vodom koja je pomešana s morskom solju.

3) Izbegavajte jako začinjenu hranu, citruse, kečap ili bilo koju drugu hranu koja bi mogla da peče zahvaćeno mesto.

4) Lekari često preporučuju lekove protiv bolova, kao što je ibuprofen.

5) Antivirusne lekove, kao što je aciklovir, može propisati lekar, ali se moraju primeniti čim se pojave prvi znakovi herpesa.

Prirodni lekovi za herpes simplex
Ehinacea
Brojne studije su dokazale da je ehinacea imunostimulans koji povećava aktora koji pospešuju upalni proces, kao što su interleukini i interferoni. Pospešuje zaceljenje tkiva i sprečava nastajanje većih ožiljaka. Klinički je dokazano da deluje antivirusno protiv herpes simplexa.

Ulje čajevca
Ulje čajevca pokazalo je antimikrobno delovanje protiv virusa herpes simplex. Istraživanja pokazuju da smanjuje vreme trajanja sa dvanaest na devet dana.

Propolis
Propolis ima antibakterijska, antivirusna i antifungalna svojstva. Veruje se da ima protivupalno i anestetičko dejstvo, ali je i stimulator odbrambenih snaga i jača imunitet, lokalni i opšti. Masti koje sadrže propolis efikasno uklanjaju bol, osećaj peckanja i svraba, ubrzavaju epitelizaciju.

Lekari preporučuju primenu propolis masti pet puta dnevno na zahvaćenim područjima. Izraelski stručnjaci navode da flavonoidi u pčelinjem propolisu deluju antioksidativno i pomažu u borbi protiv infekcija i jačanju imunološkog sistema.

Cink i vitamin C
Klinička istraživanja pokazuju da dodatak ishrani cinka i vitamina C može ublažiti simptome herpesa. Vitamin C povećava nivo glutationa, proteina koji služi izgradnji aminokiseline koja snažno deluje protiv virusa. Spoljašnja primena rastvora cinkovog sulfata takođe se pokazala efikasnom i za ublažavanje simptoma i za sprečavanje ponov-nog pojavljivanja herpesa.

L- lizin
L- lizin guši aminokiselinu arginin, koja podstiče rast virusa. L-lizin je esencijalna aminokiselina koju ljudsko telo ne proizvodi samostalno.

Lizin se može uzeti kao izolovani dodatak ishrani, ali je najbolje asimiliran u hrani. Može pomoći da se smanji broj ponavljanja infekcije i skrati trajanje izbijanja.

Uzimajući lizin kao dodatak (jedan do tri grama dnevno) ili uzimajući više lizina u ishrani (iz namirnica kao što su piletina, ćuretina, riba, pogotovo sardele, jaja, jogurt i sveže mahunarke) može ubrzati oporavak.

Takođe je potrebno u ishrani manje koristiti namirnice koje su bogate argininom (kao što su kafa, čokolada, orasi, bademi, lešnici, kikiriki, rogač, crni i beli luk, citrusno voće).

U borbi sa herpesom hrana može biti jače oružje nego igde drugde. Ona može da ublaži i skrati akutnu epizodu bolesti.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *