Kad se pojave gliste treba održavati higijenu i naći načina da se one čim pre izbace iz organizma. To se može postići i lečenjem prirodnim sredstvima.

Gliste lečenjegliste lečenje
1. Nekoliko dana uzastopno jesti 2-3 korena sirove šargarepe ili piti sveže isceđeni sok.

2. Semenke bundeve i tikve se uspešno koriste protiv crevnih parazita (glista) i pantljičare. Oljuštene i istucane semenke pomešati sa medom i pojesti (oko 300 g odrasli, oko 250 g deca). Uz to uzeti malo narendane šargarepe i posle pola sata uzeti kašiku ricinusovog ulja pomešanog sa mlevenom kafom, radi čišćenja. Ovo pomaže naročito za izbacivanje pantljičare.

3. Tri kašike samlevenih jezgri semena bundeve ili tikve, i 3 kašike isitnjenog belog luka preliti sa biljnim uljem i sirćetom i ujutro, natašte, pojesti. Uz to popiti čašu vina ili ljute rakije. Ovo ponavljati sve dok pantljičara ne izađe.

4. Čaj od pelina je vrlo efikasan: u čašu vrele vode usuti kašiku sušenog lišća pelena, ostaviti 10 minuta, procediti i piti po šoljicu, tri puta dnevno.

5. Izgnječiti 3-4 češnja belog luka, pomešati sa biljnim uljem i pojesti kao lek protiv glista.

6. Lek protiv glista kod dece: u pola kilograma meda umešati očišćeni i izgnječeni beli luk od 2 glavice, dobro promešati i deci davati našte srca po kašičicu, a potom da popiju šoljicu čaja od nane.

7. Tri puta dnevno piti sveže isceđeni sok limuna ili sirovi limun žvakati.

8. U sezoni borovnica 3 dana uzastopno jesti što više zrelih plodova.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *