estetska intervencija na licu

Pojavom estetske hirurgije pojavio se veliki broj stručnjaka i hirurga koji se konstantno usavršavaju kako bi svojim pacijentima omogućili najbolje rezultate. Sa druge strane, veliki je broj onih koji nisu ni stručni, a nemaju ni pravo obrazovanje te je u današnje vreme potrebno posebno obratiti pažnju kome se obratiti kada su određeni problemi u pitanju. Estetska hirurgija danas nije isključivo vezana za postizanje boljeg i lepšeg izgleda, veliki broj pacijenata se okreće ovom vidu rešavanja problema usled želje da porade na samopouzdanju ili reše neki ozbiljniji problem. Rešenje se nalazi prvenstveno u pronalaženju dobrog i pouzdanog hirurga koji će umeti da na najbolji način reši problem.

Znanje i umeće

Nije svako ko je hirurg stručan za sve oblasti i može da uradi svaku intervenciju kako treba. Upravo je ovo razlog zašto postoje određene specijalizacije, čak i kada je ista grana medicine u pitanju. Estetska hirurgija je široko polje i potrebno je pronaći hirurga koji pored toga što obavlja sve estetske zahvate, ume da pronađe najbolje rešenje za vaš problem. Već nakon prvih konsultacija ćete primetiti iskustvo i rezultate na osnovu predloga koje ćete dobiti kako biste bili zadovoljni rezultatima. Bitno je pronaći nekoga u koga imate poverenje da će rezultat biti ono što ste vi očekivali kako biste izbegli ponavljanje intervencije ili loše rezultate koji se ne mogu popraviti.

maska za negu lica

Konsultacije i dogovor

Odlazak na konsultacije nije siguran znak da ćete se definitivno odlučiti za intervenciju ili tretman, ali može da vam otkloni sumnje i nedoumice i pomogne vam da se rešite strahova. Kada pronađete hirurga koji može da vam pomogne, potrebno je da zakažete konsultacije kako biste pronašli zajedničko rešenje i shvatili šta zapravo znači određena intervencija ili tretman koji želite da uradite. Često na osnovu loših iskustava ljudi iz okoline nismo spremni da se upustimo u rešavanje problema ili promenu koju želimo te je potrebno konsultovati se sa lekarom kako bismo utvrdili koje je najbolje rešenje.

Popularnost i potražnja

Uvek postoji jedan tretman ili intervencija koji prednjače u odnosu na ostale i teško je odlučiti se na takvu promenu. Podmlađivanje se može obaviti na mnogo načina i u zavisnosti od vaših želja i očekivanja, možete da se odlučite za one invanzivne metode ili one nešto manje invanzivne, ali podjednako uspešne. Jedna od najtraženijih intervencija je efektno podmlađivanje lica hijaluronskim filerima koje na uspešan način sprečava znakove starenja i daje prirodan izgled vašoj koži. Ova metoda je pogodna za sve, čak i za one koji imaju strah od ovakvih intervencija jer se sve obavlja u lokalnoj anesteziji, bez težih vidova oporavljanja što vam daje mogućnost da se istog dana vratite svojim obavezama.

Dupla provera je sigurnija

Danas ništa ne radimo bez preporuke, pogotovo kada je zdravlja u pitanju te je potrebno da dobro istražite lekara za kog se odlučite da vam uradi neku intervenciju, bez obzira na to koliko je sitna. Preporuke od bližnjih su uvek jedan od najboljih načina da pronađete nekog pouzdanog i dobijete sve informacije o procelu konsultacija, lečenja i samog toka procedure. Pored toga, danas je sve dostupno, pa tako i fotografije radova većine lekara na osnovu kojih možete da utvrdite način rada i proverite da li vam odgovara način na koji je procedura izvedena. Bitno je napomenuti da ovo treba da vam bude samo vodilja kroz odabir procedure i lekara jer nisu svačija očekivanja ista, a ponekad ni sasvim realna.

Uz ovih nekoliko saveta ćete uspešno pronaći odgovarajući tretman i nekoga ko će vas provesti kroz sve neophodne korake. Estetska hirurgija je napredna stvar i ima za cilj omogućavanje stvari za koje smo mislili da se ne mogu uraditi. Ponekad je moguće ispraviti stvari za koje smo mislili da su deo prirode i da ih je nemoguće popraviti. Potrebno je samo pronaći dobrog hirurga i prepustiti se moćima medicine.