bosiljak caj

Cirkulacija krvi
Hladne noge i ruke najčešće su znak slabe cirkulacije krvi. Za dobro zdravlje i lepotu normalna cirkulacija je neophodna.
lek caj za cirkulaciju
Provera cirkulacije krvi: pritisnuti jako vrh od velikog prsta na nozi ili vrh palca nekoliko sekundi i gledati kako dugo traje ružičasto crvenilo posle puštanja. Ako treba čekati više od 2 sekunde da crvenilo nestane, vaša krv se ne kreće kako treba, tj. cirkulacija vam je slaba i bilo bi dobro da pijete lek ili čaj za bolju cirkulaciju.

Da bi se ubrzala cirkulacija treba ubrzano hodati, trčati, plivati ili voziti bicikl, kako bi srce i pluća efikasnije radili i popravili cirkulaciju. Normalna toplota tela, a naročito nogu i ruku su znak popravljanja cirkulacije.

Receptura lek za bolju cirkulaciju krvi
Svakodnevno jesti kruške ili kompot od krušaka ili piti sok. Sok piti na sat pre obroka, a kompot jesti na sat posle jela.
čaj za bolju cirkulaciju krvi
Bosiljak ima svojstvo da pospešuje krvotok i stimuliše cirkulaciju: u litar vode stavi se 10-15 grama lišća i ostavi da se natopi oko 1 sat i piti po želji. Esencija (ulje) bosiljka koristi se tako što se uspe 5-6 kapi na kocku šećera ili u kašičicu meda i to posle jela.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *