UZroci glavobolje

glavoboljeSaznajte koji su to prirodni načini i lekovi za ublažavanje glavobolje koje i danas možete primeniti pre nego posegnete za nekom tabletom.

Mada znamo da su prirodni lekovi mnogo bolji od hemijskih preparata, svaki put učinimo isto-kada nas boli glava, popijemo analgetik. Međutim, naše bake su primenjivale prirodne metode za ublažavanje glavobolje, možda zbog toga što su im najbliže apoteke bile udaljene i do nekoliko kilometara. Verujte, takav način lečenja puno je zdraviji i efikasniji. Saznajte koji su to prirodni načini za ublažavanje glavobolje koje i danas možete primeniti pre nego što uzmete tabletu!

1. Topla kupka

Ukoliko osetite da vas boli glava, koristiće vam topla kupka. Ako nemate toliko vremena da se zavalite u kadu, namočite noge u toplu vodu na petnaestak minuta. Ako vas boli glava zbog emocionalnog napora ili ste umorni zbog posla, ova metoda biti će veoma efikasna. Lakši oblik glavobolje, javlja se kao posledica uznemirenosti i zabrinutosti. Stoga je jako važno da se opustite i smirite. U toplu kupku ulijte malo ulja od lavande jer je ova biljka nezamenjiva u takvim situacijama. Ona uklanja napetost koja se javlja iznutra, opušta mišiće, krv brže odlazi u mozak i glavobolja prestaje.

2. Beli luk

Naseckajte nekoliko glavica belog luka i smesu držite na slepoočnicama nekoliko minuta. Osim što se beli luk pokazao kao dobar lek za neke druge bolesti, beli luk rešava i glavobolju.

3. Masaža

Glavobolju možete ukloniti i masažom. Dovoljno je da vas neko izmasira desetak minuta. Pokreti moraju biti lagani i ne smeju se prekidati. Glava se ne sme jako pritiskati. Najveću pažnju potrebno je obratiti na područje između očiju.

4. Kupus

Uzmite veći list kupusa, dobro ga zgnječite da pusti sok i prislonite na čelo i slepoočnice. Sok od kupusa takođe smiruje bol.

5. Kantarion

Supenu kašiku kantariona prelijte vrelom vodom. Ostavite da stoji petnaestak minuta i dobijeni sok pijte tokom dana. Glavobolje se često javljaju i kod ljudi lošeg raspoloženja. Kod takvih osoba ova biljka može biti itekako delotvorna jer popravlja raspoloženje. Međutim, pripazite jer preveliki unos izaziva različite nuspojave.