Dah vam neće biti očaravajući, ali ćete na prirodan način eliminisati više od 20 sojeva mikroorganizama koji su uzročnici kvara zuba.

Zubobolju, otok i upalu desni koje uzrokuje karijes obuzdajte prirodnim sredstvima. Ona će ublažiti simptome nekoliko sati, dok ne zatražite pomoć stomatologa.

1. Karanfilić i limun prirodni su analgetici koji pomažu u slučaju bola uzrokovanog karijesom. Veoma su efikasni i deluju brzo, istovremeno umirujući upalu i otok.

2. Luk i sir iako ova kombiacija deluje kao ukusna zakuska, ovi sastojci pomažu kao instant rešenje usled upale desni, ali i drugih simptoma uzrokovanih karijesom. Utrljajte luk na bolne desni, a zatim pojedite supenu kašiku sitnog, neosoljenog sira. Upaljene desni će se umiriti, a bol će postepeno nestati za 45 do 120 minuta.

zubobolja

3. Beli luk. Poznato je anti-akterijsko i antigljivično dejstvo svih vrsta luka, ali beli luk je po efikasnosti daleko ispred svih. Redovno trljanje belog luka po zubima i sluzokoži usta prirodan je način za borbu protiv karijesa. Dah vam neće biti očaravajući, ali ćete na prirodan način eliminisati više od 20 sojeva mikroorganizama koji su uzročnici „kvara” zuba.

4. Slačica i limun. Slačica, aromatična biljka od koje se pravi senf, pomešana s limunom prirodna je zaštita od karijesa. Mešajte slačicu i limun dok ne dobijete kompaktnu pastu, pa svakodnevno time perite zube desetak minuta. Budite nežni prema desnima, jer gruba upotreba četkice može izazvati upalu desni i kontraefekat.

5. Sok od brusnice smanjuje otok, ublažava bol i podstiče bolju cirkulaciju u delu zahvaćenom upalom.