Upala bešike – neprijatna oboljenje protiv koga priroda ima lek
Upala bešike (cistitis) je neprijatno oboljenje kojem su žene izloženije od muškaraca.

upala besike prirodni lek
Ta upala, koja se naglo javlja, manifestuje se neodložnom potrebom za mokrenjem, bolnim mokrenjem, učestalim mokrenjem malih količina mokraće i ponekad bolovima iznad pubične kosti.
Ishrana je veoma važna u borbi protiv upale bešike, tako da treba koristiti što više povrća i voća, a hranu jesti sveže pripremljenu i to na biljnom ulju.
Treba, međutim, izbegavati konzumiranje jako slanih jela i masnoća životinjskog porekla, kao i konzervisanih prerađevina, alkoholnih pića i hladnih napitaka.

Prirodni lek za upalu bešike
Priroda je, međutim, podarila čoveku mnogobrojne delotvorne načine borbe protiv upale bešike.
Jedan od tih načina je i kombinacija belog vina i belog luka. Smesa se pravi tako što se u litru dobrog, ali ne jakog, belog vina kuva poklopljeno pola sata na tihoj vatri 250 g neoguljenih čenova beloga luka. Napitak se, kada se potom ohladi, procedi u tamnu bocu, jako začepi i drži na sobnoj temperaturi.
Tako pripremljeno vino se pije tri puta dnevno pre jela , po pola decilitra.
Osim toga, veoma su dobre i masaže lozovom rakijom. Tom rakijom se jako masiraju slabine i područje ispod pupka. Utrljavanje mora da bude jako kako bi rakija isparila. Na kraju se vrši previjanje lanenom ili pamučnom krpom.