Kada birate svoju idealnu frizuru ne smete se voditi samo trendom. Oblik lica, vrsta kose, zanimanje i dob takođe utiču na odabir frizure, a koja je idealna za vas, otkrio je poznati frizer Nikola Solenički.

Izražene jagodice i mala brada, lice koje je duže nego šire ili pak preširoko lice? Svaki oblik lica ima svoje prednosti i mane, ali na svu sreću, postoji i idealna frizura za svakoga. Umesto da očajavate, naučite istaknuti svoje prednosti i sakriti mane.
Ovalno lice

Ovalnom licu sve pristaje

Ovalan oblik lica se smatra idealnim i savršenim, a Nikola kaže kako upravo iz tog razloga možete nositi gotovo sve: “To je tip lica za koji je lako odabrati idealnu frizuru, bez obzira je li kosa duga, kratka, ravna ili kovrdžava. Jedini problem koji se javlja kod ovog oblika lica su uši: ako su one nesavršene, prevelike ili neobično položene, možda je bolje ne nositi kratku kosu. Nepravilno čelo može se prekriti šiškama ili zanimljivim pramenovima. ”
Okruglo lice

Blagi uvojci stanjuju lice

Okruglo lice ponekad može dodati kilograme jer nema izražene jagodične kosti. “Pogrešno je ostaviti okruglo lice sasvim otvoreno, jer se tako samo dodatno ističe njegov oblik. Frizura koja je podignuta na temenu te uvojci koji padaju uz lice i vizuelno ga sužavaju je idealna za ovaj tip lica”, objasnio je Nikola Solenički. Izbegavajte frizure koje imaju širinu na području lica (npr kovrčavi ili valoviti bob).
Duguljasto lice

Odvažite se i ošišajte šiške

Žene s ovim oblikom lica trebaju izbegavati razdeljak na sredini: “On samo dodatno izdužuje ionako dugo lice. Takođe, trebalo bi da pokrije čelo šiškama i kosu lagano uvijte. Ravna kosa će samo vizuelno izduljiti lice, dok će talasasta proširiti usko lice”, savetuje Nikola . Kosa dužine do sredine vrata, lepršave frizure sa nekoliko uvojaka i šiške su kao stvorene za vas. Izbegavajte bob koji skreće pažnju na lice i vrat produžava i lice.
Četvrtasto lice

Razdeljak na stranu za četvrtasto lice

“Najprikladnije frizure za ovaj oblik lica su moderne, polukratke frizure sa lepršavim uvojcima. Ovo lice često ima stroge crte, pa ga frizura mora ublažiti. Tako ćete vizuelno suziti i čelo, baš kao i ako stavite šiške na stranu i pomaknete razdeljak sa sredine” , kaže Nikola.
Srcoliko lice

Uvojci odmaknuti od lica za srcoliko lice

“Srcoliko lice ima izraženu bradu i široko čelo. Idealna frizura je ona koja je slojevita i to tako da slojevi završavaju uz bradu. Na taj način ćete postići ravnotežu između gornjeg i donjeg dela lica. Pramenove oblikujte u stilu sedamdesetih, da idu prema spolja kako bi dobili još volumena “, otkrio je Nikola.

Dijamantsko lice

Uvojci na donjem delu za dijamantski oblik lica

Ovaj tip lica je najširi na području obraza, dok su brada i čelo nešto uži. Nikola kaže kako kosi treba dati volumena na gornjem ili donjem delu, ali nipošto na jagodicama, jer će ga to samo dodatno proširiti gde je najšire. Zaboravite na sve oblike kratkih frizura koje će samo dodatno istaknuti asimetriju lica.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *