zelena glina celulitU blagotvorno delovanje zelene gline za lečenje i negu kože najviše veruju oni koji su je već iskusili.
Glina svoju lekovitost duguje strukturi i sastavu.Njena struktura je rešetkasta što omogućava da skladišti energiju, tačnije da akumulira toplo tu i da bude njen odličan provodnik. Osim toga,zelena glina vezuje vlagu nekoliko puta veću od svoje mase. Po hemijskom sastavu sadrži silicijum, aluminijum, titan, gvožđe, kalcijum, magnezijum.

Zahvaljujući svim ovim osobinama zelena glina je i odličan katalizator, što znači da utiče na hemijske reakcije koje podstiču metabolizam, upija statički elektricitet i oslobađa nas radioaktivnih nukleotida.

Najčešće se koristi u fizikalnoj medicini. Od nje se prave obloge za celo telo ili bolna mesta. Stoga ne čudi da gotovo sva banjska lečilišta nude i terapiju ovim lekovitim zemljanim prahom, odnosno „blatom”. U toj oblasti njena glavna uloga je da pospeši cirkulaciju i umiri bol.

Glina za celulit i lepotu

Dobra prokrvljenost tkiva je ključna u lečenju lokomotornog aparata, a najprirodniji način za to je primena obloga od gline.

Osim navedenih osobina, glina ima i antibakterijsko i antiseptičko dejstvo zbog čega se primenjuje i u službi lepote. Za one koji pate od nagomilanog celulita zelena glina takodje može da bude rešenje. Ona povoljno deluje na kožu, jer je zateže, a ujedno se radi i piling, odnosno uklanjaju se odumrle ćelije i koža postaje glatka na dodir.

Zelena GLINA protiva CELULITA

Zelena glina može uspešno da se koristi za celulit.Toplotno dejstvo gline i detoksikacija sa pravilno primenjenom limfnom drenažom daju izvanredne rezultate.Na mesta zahvaćena celulitom nanosi se glina, preko koje se postavlja plastična folija, zatim frotir i na kraju se telo umotava u električno ćebe. Obloga od gline ostaje na telu pola sata, a zagrevanje pomaže da za sebe veže što više toksina i ubrza cirkulacija da bi se pospešilo razbijanje kapsula celulita.Danas oko 80 % žena preko dvadesetpete godine ima celulit pa ako vam drugi tretmani nisu pomogli protiv celulita zelena glina možda hoće.

Kada se primenjuje kao maska za lice, glina najbolji efekat ima kod masne i problematične kože. Sitne čestice gline vezuju za sebe suvišnu masnoću i vlagu i na taj način sprečavaju dalji upalni proces i umiruju iritiranu kožu.

Zelena glina za kosu

u davna vremena da bi se izborili sa isuvise masnom kožom glave, kosa i teme prali su se glinom. Ova metoda se i danas smatra korisnom, jer glina na priordan način reguliše rad endokrinog sistema kože.
Zelena glina topi celulit.