ulje za kosuAko je vaša kosa oštećena, suva i pojačano opada pravo rešenje može biti neko prirodno ulje za kosu.U današnje vreme svi koristimo intenzivnije šampone, farbe, pegle, fenove i na razne načine oštećujemo kosu.Loša ishrana, nedovoljan unos vitamina i minerala, ubrzan tempo života i stres su takodje faktori koji utiču na zdravlje kose.Skoro svako prirodno ulje za kosu može značajno popraviti stanje kose i vratiti je u život…

 

Čičkovo ulje za kosu

Čičkovo ulje se dobija iz korena biljke čičak ( Arctium Lappa ).Ovo ulje je jedno od najboljih prirodnih ulja za regeneraciju oštećene kose.Čičkovo ulje pomaže zdravlju kose ublažavanjem iritacije vlasišta i poboljšavajući cirkulaciju krvi do folikula dlake.Čičkovo ulje sadrži prirodne fitosterole i važne esencijalne masne kiseline koje deluju na koren kose dajući mu čvrstinu, jačajući ga i sprečavajući da se kosa proređuje. To je ključni sastojak u mnogim kosa restauracije tretmana.Čičkovo ulje takodje sadrži i mnoge vitamine i minerale kao što su gvoždje, kalcijum, kalijum koji utiču na brži rast kose.

Kako se koristi čičkovo ulje

Nanosi se na opranu kosu još vlažnu samo malo prosušenu peškirom, nanosi se malo ulja utrljavanjem u koren.Nemojte preterivati jer će kosa postati masna.

 

Kantarionovo ulje za kosu

Kantarionovo ulje se često koristi kod opekotina , jer ima svojstva koja pomažu regeneraciju oštećenih nerava. Takođe se preporučuje za podsticanje rasta kose za ljude čija je kosa bila pogođena raznim dugotrajnim tretmanima farbanja, peglanja, pa čak i kod zračenja, pomaže i kod drugih oštećenja kože glave.Kantarionovo ulje pored toga što podstiče rast kose smanjuje i perut pomažući vašoj kosi da bude savršeno zdrava.Kantarionovo ulje za kosu možete kupiti u prodavnicama zdrave hrane.

 

Ricinusovo ulje za kosu

Ricinusovo ulje je jedno od najstarijih ulja za kosu koja su ljudi koristili.Postoje podaci da je bilo omiljeno još kod starih Egipćana.Ricinusovo ulje se dobija od biljke ricinus i sadrži ricinoleičnu kiselinu koja ima izraženo antimikrobno i antiinflamatorno dejstvo.Ricinusovo ulje takodje sadrži Omega-9 masne kiseline koje hrane kosu i hidriraju vlasište.Izraženo podstiče rast kose čak i na mestima gde kosa ranije nije rasla.Posle duže upotrebe može čak izazvati rast trepavica i obrva.Ovo ulje za kosu je najbolje za osobe kod kojih počinje intenzivno opadanje kose i koje imaju genetske predispozicije za ćelavost.

 

Orahovo ulje za kosu

Ako želite da zaštitite vrhove i date kosi sjaj, orahovo ulje za kosu je najbolje rešenje.Ovo ulje sadrži vitamin E koji kosi pruža neophodnu zaštitu od štetnih UV zraka, Pokušajte ako već nemate nabaviti orahovo ulje. Upravo će ono pružiti potreban sjaj i zaštitu za vrhove kose. Stavite ga prije pranja i pomoću češlja nanesite duž cijele kose.
Ostavite ga da djeluje oko 15 minuta nakon čega isperite mlakom vodom. Orahovo ulje dobro je za zdravlje vaše kose budući da sadrži vitamin E koji ju štiti od štetnih UV zraka. Ne zaboravite ga ponijeti sa sobom ako planirate dulje boraviti na

 

Arganovo ulje za kosu

Arganovo ulje se često koristi za kosu, ono je izuzetno korisno za kosu i kožu glave jer sadrži velike količine vitamina E koji kosa i koža glave lako usvajaju.Ovo ulje za kosu pomaže zdrav rast kose jer sadrži antioksidante koji pomažu deljenje ćelija i “proizvednju nove kose” pa se čak koristi kao deo preparata rast kose.
Arganovo ulje čini kosu mekšom, sjajnijom, jačom, oporavlja oštećene krajeve i pospešuje njen rast.
Arganovo ulje treba naneti na vlažnu kosu odmah posle pranja.Može se koristiti i protiv peruti jer reguliše lučenje sebuma na koži glave.Protiv peruti je dovoljno naneti ga dva puta nedeljno utrljavanjem na kožu glave.Za ovu namenu ulje se nanosi uveče i ne ispire se do jutra.